Απολαμβάνουμε brunch στο σπίτι - Κεντρική Εικόνα

Απολαμβάνουμε brunch στο σπίτι

Πρόκειται για την πιο ενδιαφέρουσα γαστρονομική μόδα της δεκαετίας και παρόλο που άργησε να 'ρθει στα μέρη μας, φαίνεται πως έχει μεγάλη απήχηση. Κάθε Σαββατοκύριακο, τα εστιατόρια της πόλης ανοίγουν νωρίς και ετοιμάζουν το γεύμα που σερβίρεται μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού. Εμείς προτείνουμε να το δοκιμάσεις στο σπίτι, με παρέα, αφού όλα τα πιάτα που το αποτελούν, είναι εύκολα στην εκτέλεση και θα είναι ακόμη πιο υγιεινά αν τα φτιάξεις με τα χεράκια σου. Καλό Σαββατοκύριακο και καλές επιτυχίες!

Κρουασάν βουτύρου

Παρόλο που οι πλείστοι θεωρούν πως πρόκειται για γαλλικό δημιούργημα, το Κρουασάν έχει τις ρίζες του στην Αυστρία. Επινοήθηκε μετά την οριστική ήττα των Οθωμανών του Μεχμέτ του Δ΄, όταν οι Αυστριακοί αρτοποιοί έφτιαξαν στην Βιέννη ένα γλύκισμα στο σχήμα της ημισελήνου. 
 

Δες τη συνταγή εδώ. 

Τηγανίτες με μέλι 

Ένα ιδιαίτερα αγαπητό πιάτο στην Αμερική, το οποίο κέρδισε -χωρίς πολύ κόπο- την θέση του και στο τραπέζι των ευρωπαικών brunch. Οι τηγανίτες θεωρούνται πια αναπόσπαστο κομμάτι του μενού που αφορά σε bruch. 

 

Δες τη συνταγή εδώ.  

Μπισκότα σοκολάτας με μαύρη ζάχαρη

Και ποιος δεν λατρεύει τα μπικοτάκια σοκολάτας. Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα, διατηρούνται για μέρες και είναι το ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες. Μία υγιεινή εκδοχή τους, με μαύρη ζάχαρη. 

Δες τη συνταγή εδώ. 

Κροκ μεσιέ [Croque monsieur]

Ένα βέρο γαλλικό πιάτο το οποίο κερδίζει τις εντυπώσεις μέσα απ' την απλότητά του. Το διάσημο Κροκ μεσιέ που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.  

Δες τη συνταγή εδώ. 

Μαρμελάδα λεμόνι, πορτοκάλι και τζίντζερ

Brunch χωρίς μαρμελάδα δεν γίνεται. Και όσοι έχουμε την τύχη να ζούμε σε χώρες με πολλά και φρέσκα φρούτα ολόχρονα, δεν υπάρχει λόγος κανένας να μην φτιάχνουμε τις μαρμελάδες στο σπίτι. Είναι εύκολες στην εκτέλεση και πολύ πιο υγιεινές.

*Δες εδώ πώς να αποστειρώσεις τα βαζάκια της μαρμελάδας.

Δες τη συνταγή εδώ. 

Σάντουιτς Μόντε Κρίστο [Monte Cristo Sandwich]

Στην αυθεντική εκδοχή του, το τυρί Gruyere ήταν απαραίτητο, παρόλο που σήμερα φτιάχνεται με οποιοδήποτε τυρί που λιώνει. Κλασσικό πιάτο στα παριζιάνικα cafe του 1910, το Monte Cristo, αγαπήθηκε ιδιαίτερα στην Αμερική των 60's. Σήμερα κάνει comeback κι επιστρέφει στο τραπέζι του brunch. 

 

Δες τη συνταγή εδώ. 

Χωριάτικο ψωμί με μέλι

Ψωμάκι φρέσκο, μυρωδάτο και σπιτικό. Φτιάξε το στο σπίτι για να εντυπωσιάσεις την παρέα. 

Δες τη συνταγή εδώ. 

Σπιτικά ντόνατ με μήλο και κανέλα

Παρόλο που έχουν ανοίξει δεκάδες καταστήματα στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα τα οποία πωλούν έτοιμα και λαχταριστά ντόνατ, εμείς προτείνουμε -όσο κι αν το φοβάσαι- να τους δώσεις μία ευκαιρία στην κουζίνα σου. Πιθανότερο είναι τα πρώτα που θα φτιάξεις να μην είναι... ολοστρόγγυλα αλλά αν εξασκηθείς καλά θα έχεις να καυχιέσαι πως τα πέτυχες. 

Δες τη συνταγή εδώ.

 

Καλή απόλαυση!!!