Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Μαγειρικής φτάνουν αισίως στο τέλος τους! Οι Εθνικές ομάδες Μαγειρικής της Κύπρου ολοκλήρωσαν χθες, 18 Φεβρουαρίου το διαγωνιστικό τους κομμάτι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής που διεξήχθησαν φέτος στην πόλη Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Μαγειρικής είναι γεγονός! Λίγες μέρες απέμειναν μέχρι την επίσημη έναρξη των  Ολυμπιακών Αγώνων Μαγειρικής που φέτος θα πραγματοποιηθούν στη πόλη της Γερμανίας, Στουτγκάρδη. Οι ομάδες του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα και νιώθουν  πανέτοιμες για να διαγωνιστούν και να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο ανώτερο σαλόνι γεύσεων του κόσμου!!!!

Λίγες μέρες απέμειναν μέχρι την επίσημη έναρξη των  Ολυμπιακών Αγώνων Μαγειρικής που φέτος θα πραγματοποιηθούν στη πόλη της Γερμανίας, Στουτγκάρδη. Οι ομάδες του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα και νιώθουν  πανέτοιμες για να διαγωνιστούν και να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο ανώτερο σαλόνι γεύσεων του κόσμου!!!!!

Η Εύρηκα, πάντοτε στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης της κυπριακής οικογένειας και στα προϊόντα φαγητού, παρουσιάζει μία νέα γευστική και απολαυστική πρόταση για μέλι.

Συγκεκριμένα, η Εύρηκα έχει αναλάβει τη διανομή του νέου μελιού ανθέων ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ. Το προϊόν είναι ένα μέλι εξαιρετικής ποιότητας που συσκευάζεται στην Κύπρο, με συγκομιδή από επιλεγμένα μέλια ανθέων Κύπρου, Ισπανίας και Μολδαβίας.

Μία νέα σειρά φυσικών προϊόντων είναι στη διάθεση των καταναλωτών. Οι χειροποίητες, ελληνικές μαρμελάδες Evlogia, που παρασκευάζονται σε μία έκταση 84 στρεμμάτων σπάνιας φυσικής ομορφιάς στη Ναυπακτία, ξεχωρίζουν από την ασύγκριτη γεύση τους και τη μοναδική τους ποιότητα.

Οι μαρμελάδες Evlogia διαφέρουν γιατί παρασκευάζονται από ολόκληρα φρούτα κομμένα στο χέρι. Αποκτούν τη γλύκανσή τους μόνο με φυσικά σάκχαρα, χωρίς καμία προσθήκη ζάχαρης, χρωστικών ή συντηρητικών, ενώ οι πρώτες ύλες διαχειρίζονται σε ήπιες συνθήκες θέρμανσης ώστε να διατηρούν το χρώμα και τη γεύση των φρούτων.

Η προετοιμασία ενός νόστιμου γεύματος μπορεί να γίνει μια πολύ ευχάριστη διαδικασία, ειδικά όταν τη μοιράζεσαι! Ο Λούης Πατσαλίδης και η Χρύσω Λέφου συνδυάζουν την αγάπη για το καλό φαγητό με τη γνώση και το ταλέντο και μας προσκαλούν την Τετάρτη 18/12 στην Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ Έγκωμης για ένα ζωντανό cooking session.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου διοργάνωσε την Ετήσια Γενική Συνέλευσή του, η οποία έλαβε χώρα στο Galu Seaside στη Λάρνακα. Στη συνέλευση παρευρέθηκαν τα μέλη του Συνδέσμου και οι  Χορηγοί.  

Αρχικά, όλα τα μέλη είχαν την ευκαιρία να ανανεώσουν την συνδρομή τους στον Σύνδεσμο,  και στη συνέχεια ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός του Συνδέσμου από τον ταμία κ. Χάρη Θεοχάρους.

Με ένα εορταστικό masterclass ολοκληρώθηκε ο κύκλος των masterclasses για το 2019, τα οποία διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της κοινής συνεργασίας της εταιρείας IPH Iakovos Photiades Foodstuff Suppliers Ltd και των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ με τον γνωστό σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου. Την Πέμπτη 12/12, ο αγαπημένος σεφ ετοίμασε χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και μοιράστηκε τα μυστικά του με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τους food bloggers που παρευρέθηκαν.

Ο Γιώργος Δαμιανού δεν επαναπαύεται ποτέ. Η ανήσυχη προσωπικότητα του άλλωστε τον κρατά πάντα δραστήριο και ευρηματικό. Οι Παρασκευές όμως κυλούν πιο ήρεμα γι’ αυτόν, αφού συνηθίζει να τελειώνει με τις υποχρεώσεις του νωρίς για να μπορεί να απολαμβάνει το μεσημεριανό του φαγητό με την παρέα στα αγαπημένα τους στέκια. Εμείς τον συναντήσαμε, πριν το καθιερωμένο αυτό γεύμα και μας μίλησε με την ιδιότητα του ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου.

Η 19η έκθεση Γαστρονομίας είναι γεγονός! Φέτος στις 29/11, 30/11 & 1/12 ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού και την εταιρία Arvani Investments Ltd διοργανώνουν την Έκθεση Gastronomia – Horeca 2019.  Στόχος της έκθεσης είναι η ενημέρωση και η επιμόρφωση του κάθε επαγγελματία αλλά και η συμμετοχή του στους διάφορους διαγωνισμούς που διεξάγονται στο πλαίσιο της έκθεσης. Επιπλέον, στόχος της έκθεσης αποτελεί η ικανοποίηση των αναγκών των επαγγελματιών σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Newsfeed