Η επιστήμη προχωρά αλλά τα ποσοστά παχυσαρκίας όλο και αυξάνονται! Ήρθε λοιπόν η στιγμή να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την διατροφή ή την «δίαιτα» και πριν επιχειρήσουμε να «διορθώσουμε» το πρόβλημα να προσπαθήσουμε να το δούμε με άλλη ματιά.

Δεν θα αναφερθούμε στο τι ΠΡΕΠΕΙ και τι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε, αντιθέτως θα σας παρουσιάσουμε μερικές σκέψεις που αφορούν την απώλεια βάρους.

Το βάρος είναι ένα πολύπλοκο και πολυδιάστατο φαινόμενο. Τις περισσότερες φορές, δεν υπάρχουν μαύρες και άσπρες λύσεις.

Κατά καιρούς βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες γύρω από θέματα διατροφής, άλλοτε από ειδικούς επιστήμονες διατροφής και άλλοτε από μέσα μαζικής ενημέρωσης, περιοδικά, τηλεόραση, διάφορες «μη έγκυρες» ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ή και «μη ειδικούς» στο τομέα της διατροφής. Σίγουρα ο καθένας από αυτούς υποστηρίζει και θεωρεί κάτι σωστό αφού έχει «χιλιοειπωθεί» και «χιλιοσυζητηθεί». Έτσι μια πληροφορία όταν αναπαράγεται με πάρα πολλά μέσα, στο τέλος δημιουργεί ένα ΜΕΓΑΛΟ μύθο που δύσκολα καταρρίπτεται!

Με τον όρο «αντιοξειδωτικά» αναφερόμαστε σε συστατικά των τροφών τα οποία βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό να προστατευθεί από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι προϊόντα της οξείδωσης, μιας διαδικασίας η οποία συμβαίνει φυσιολογικά στον οργανισμό. Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί πως το άγχος, το κάπνισμα, το αλκοόλ, η ρύπανση του περιβάλλοντος καθώς και άλλοι παράγοντες προωθούν την δημιουργία ελεύθερων ριζών.

Το Πάσχα έρχεται και φεύγει και αυτό που αφήνει είναι όμορφες οικογενειακές στιγμές και περιττά κιλά. Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να μειώσουμε αυτή την αύξηση του σωματικού βάρους;

Σου έχω κάποια tips ώστε να αντιμετωπίσεις την περίοδο μετά το Πάσχα όσο πιο ψύχραιμα γίνεται.

Οι μέρες του Πάσχα συνοδεύονται από πλήθος παραδόσεων με τις περισσότερες να σχετίζονται με εδέσματα και τρόφιμα που έχουν την τιμητική τους το βράδυ της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την παράδοση, παραμένοντας συγχρόνως μέσα στο πλαίσιο της υγιεινής διατροφής.

Η νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής χαρακτηρίζεται ως η πιο αυστηρή νηστεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς πέραν από την αποχή από την ευρεία κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, απαφεύγεται και το ψάρι. Αντιθέτως, υπάρχει αυξημένη κατανάλωση σε τρόφιμα όπως όσπρια, λαδερά, θαλασσινά, φρούτα και λαχανικά, ζυμαρικά και ψωμί.

Η μη-κατανάλωση κρέατος και ταυτόχρονα η αποχή από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη πρόσληψη σιδήρου και ασβεστίου αντίστοιχα, καθώς και σε έλλειψη βιταμινών Β12 και φολικού οξέως.

Σου έχω ευχάριστα νέα! Το Prison Break επιστρέφει! Μόνο στο άκουσμα του, το σενάριο κουβέρτα ποπ κορν και σειρά που τέλος δεν έχει, αρχίζει να παίρνει άγριες διαστάσεις στο μυαλό σου.
 

Η ταινία που βλέπω, πόσες θερμίδες θα έχει άραγε;

Ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των χορτοφάγων; Πλέον δεν είναι καθόλου ανησυχητικό, φτάνει να καλύπτεις τις ανάγκες σου σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Δώσε περισσότερη προσοχή στις ημερήσιες ανάγκες σου σε πρωτεΐνη, σίδηρο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και βιταμίνη Β-12, θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι πιο εύκολο να μην καλύπτονται σωστά σε αυστηρά χορτοφαγικές δίαιτες.

Μερικές συμβουλές λοιπόν  που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη σου:

Μη με ξυπνάς απ’ τις 6, πριν ακόμα η μέρα να φέξει, ξυπνητήρι κτυπάς σαν τρελό σε μισώ σε μισώ. Και εκεί που θέλεις να σπάσεις το ξυπνητήρι μέσα σε όλα αυτά, έχεις να ετοιμάσεις το πρωινό σου, αν προλάβεις, αλλιώς φεύγεις χωρίς πρωινό και με ενάμιση μάτι ανοιχτό. Αν το πρωινό σου ξύπνημα ειναι κάπως έτσι, συνέχισε να διαβάζεις.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μαύρης Σοκολάτας. Όλοι λατρεύουμε την πραλίνα και τη λευκή σοκολάτα, όμως λίγοι είναι αυτοί που αγαπάνε τη μαύρη σοκολάτα.