Πάλι δίαιτα; - Κεντρική Εικόνα

Πάλι δίαιτα;

Ξυπνάς το πρωί και επισκέπτεσαι το γιατρό για το τυπικό σου check-up και τις βιοχημικές σου αναλύσεις. Επισκέπτεσαι ξανά το γιατρό για να συζητήσετε μαζί τα αποτελέσματα και ο γιατρός σου σε ενημερώνει ότι η γλυκόζη σου είναι υψηλή και τα τριγλυκερίδια στα όρια. Έπειτα σου ανακοινώνει ότι βρίσκεσαι σε μεγάλο ρίσκο για διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Για μια στιγμή νιώθεις ότι είναι το τέλος του κόσμου και προσπαθείς να σκεφτείς όλα τα «κακά» φαγητά που έχεις καταναλώσει το τελευταίο διάστημα.

Τώρα τι;

Το γιαούρτι όπως γνωρίζεις ανήκει στην κατηγορία των γαλακτοκομικών προϊόντων και θεωρείται μια πολύ «θρεπτική» τροφή.

Προέρχεται από βακτηριακή ζύμωση γάλακτος, και μπορεί να είναι αγελαδινό, πρόβειο, αιγινό- κατσικίσιο αλλά και φυτικό από γάλα σόγιας, αμυγδάλου, ρυζιού ή και καρύδας. Γι αυτό το λόγο διαφέρει και σε γεύση, σε σύσταση και σε θρεπτικές ιδιότητες. Παρόλα αυτά δεν παύει να θεωρείται θρεπτικό, υγιεινό και. . . (ναι!) θεραπευτικό.

Τι κι αν είναι Σεπτέμβρης  και οι διακοπές έχουν τελειώσει; Τα πάρτι καλά κρατούν και μαζί τους παρέα και το αλκοόλ.

«Θα βγούμε για ένα ποτό σήμερα;» αυτή η φράση έχει ακουστεί σχεδόν σε όλες τις παρέες αλλά σίγουρα αυτό το ποτό δεν ήταν ποτέ ένα. Το αλκόολ, σε μια ισσοροπημένη διατροφή δεν απαγορεύεται, αλλά σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείς κάθε πόσο καταναλώνεις ποτό και σε τι ποσότητα.

Οι χρήσεις τους είναι πολλές, άλλοτε μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν τσάι, αφέψημα, έγχυμα, βάμμα, μυρωδικό – μπαχαρικό στα φαγητά, θεραπευτικά. Στην μαγειρική τα βότανα και τα μπαχαρικά «δανείζουν» τη γεύση, το χρώμα και σημαντικά μικροθρεπτικά συστατικά. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το φαγητό μας «άνοστο» εάν δεν χρησιμοποιηθεί κάποιο μπαχαρικό ή βότανο.

Τι είναι όμως το μπαχαρικό και τι το βότανο;

Μύθος! Η μπανάνα δεν παχαίνει και παρακάτω θα αναλύσουμε για ποιους λόγους υπάρχει για αυτήν μια θέση στη διατροφή μας. Η μπανάνα κρίνεται ιδανική ως ένα υγιεινό, χορταστικό και θρεπτικό σνακ. Κι αν είσαι αθλητής, ακόμη καλύτερα.

Πόσες φορές έχετε πάει στην υπεραγορά για να αγοράσετε 2-3 πραγματάκια που χρειάζεστε και στο τέλος καταλήγετε να φεύγετε με το καρότσι σας γεμάτο και μια απόδειξη με τριψήφιο αριθμό; Ακολουθήστε τις πιο κάτω συμβουλές για να ψωνίζετε πιο έξυπνα, πιο υγιεινά και πιο οικονομικά:

Λίστα

Φτιάξτε πάντα μια λίστα προτού πάτε αφότου ελέγξετε τα ντουλάπια, τον καταψύκτη και το ψυγείο σας και σημειώνοντας τι χρειάζεστε για όλη την εβδομάδα.

Πώς να περιηγηθείτε στο σουπερμάρκετ

Είναι πλέον πολλοί πελάτες που μας ρωτούν για το “juice cleanse” (αποτοξίνωση με χυμούς). Και όλος παραδόξως, είναι πολύ φυσιολογικό απ’την στιγμή που υπάρχουν τόσο πολλές πληροφορίες γύρω τους στο διαδίκτυο, τα ΜΜΕ, ακόμη και από “επαγγέλματιες υγείας”.

Αν και το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ, οι διακοπές έχουν τελειώσει και νιώθεις την ανάγκη να βρεις και πάλι τη φόρμα σου. Τα πιο κάτω tips που θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις το “χαμένο σου εαυτό”.

 

Σήμερα θα καταρρίψουμε ένα μύθο, που κατά την άποψη μου λίγο – πολύ όλοι το σκεφτήκαμε κάποια στιγμή. Είναι όντως λάθος να καταναλώνουμε φρούτα αμέσως μετά το φάγητό; Για σας που το κάνετε, μπορείτε να το συνεχίσετε.

Ξέρεις ότι ο υπερβολικός ζήλος που έχεις για να χάσεις βάρος σε οδηγεί σε υπερβολές με αποτέλεσμα να μην φτάνεις ποτέ στο αποτέλεσμα που επιθυμείς;

Ας απαριθμήσουμε μερικά από τα λάθη που κάνεις:

  1. Καταναλώνεις αρκετά λιγότερο φαγητό

Με την πεποίθηση ότι “αν τρώω λιγότερο θα χάσω βάρος” παραλείπεις  γεύματα, και αυτά είναι συνήθως τα ενδιάμεσα σνακ και το βραδινό, σωστά; Αυτό που πετυχαίνεις όμως, είναι να επιβάλλεις στον οργανισμό σου να μειώνει τις καύσεις του με αποτέλεσμα να μην σου επιτρέπει να χάνεις βάρος.