3 διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις περισσότερο ψάρι - Κεντρική Εικόνα

3 διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις περισσότερο ψάρι

Ψάρι … ίσως η δυσκολότερη επιλογή που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας διαιτολόγος όταν πρόκειται να προσθέσει ψάρι στη διατροφή του ασθενή / πελάτη του, μετά από τα όσπρια. Ο ΠΟΥ συστήνει τουλάχιστον 2 μερίδες ψαριών τη βδομάδα εκ των οποίων η μια να λιπαρό ψάρι πχ σολομό, σαρδέλα, ρέγκα, σαρδέλες.

Καταναλώνουμε ψάρι γιατί:

  1. Είναι πηγή πρωτεΐνης
  2. Είναι η καλύτερη πηγή ωμέγα – 3 λιπαρών οξέων (DHA & EPA)
  3. Περιέχει μέταλλα όπως είναι το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και το ιώδιο.
  4. Πλούσια πηγή βιταμίνης Β12

Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε δυσκολία με τον τρόπο μαγειρέματος του ψαριού καθώς η μονοτονία στη γεύση είναι αυτή που ευθύνεται και «χάνει οπαδούς». Έτσι, έχουμε σκεφτεί τρεις διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να απολαύσουμε το ψαράκι μας.

  • Τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί  το φιλέτο φρέσκου ψαριού, προσθέτουμε διάφορα λαχανικά, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, φέτες λεμονιού, δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο.
  • Φιλέτο ψαριού (αυτό μπορεί να είναι φιλέτο τσιπούρας ή λαβράκι, σολομός ή τόνος) σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια – υψηλή φωτιά με 1 κ. γ ελαιόλαδο, για μερικά λεπτά. Πριν το αφαιρέσουμε από τη φωτιά ραντίζουμε με dressing πορτοκάλι, θυμάρι, μέλι και άσπρο κρασί.
  • Επιλέγουμε το ψάρι της αρεσκείας μας, μαρινάρουμε σε σος από soy  sauce χαμηλή σε νάτριο, 1 κ. σ μέλι, λιωμένο σκόρδο και πιπερόριζα και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.  Ψήνουμε στο φούρνο για μερικά λεπτά.

Ήξερες ότι οι σαρδέλες και ο σολομός έχουν την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ωμέγα 3 λιπαρά; 100γρ σαρδέλας περιέχουν 5,134mg ωμέγα – 3 λιπαρά ενώ ο σολομός περιέχει 2,260mg

 

Change Eat - Clinical Dietitians & Associates
Τηλ. 77 77 77 51
www.changeeat.com.cy

Newsfeed