Πάλι δίαιτα; - Κεντρική Εικόνα

Πάλι δίαιτα;

Ξυπνάς το πρωί και επισκέπτεσαι το γιατρό για το τυπικό σου check-up και τις βιοχημικές σου αναλύσεις. Επισκέπτεσαι ξανά το γιατρό για να συζητήσετε μαζί τα αποτελέσματα και ο γιατρός σου σε ενημερώνει ότι η γλυκόζη σου είναι υψηλή και τα τριγλυκερίδια στα όρια. Έπειτα σου ανακοινώνει ότι βρίσκεσαι σε μεγάλο ρίσκο για διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Για μια στιγμή νιώθεις ότι είναι το τέλος του κόσμου και προσπαθείς να σκεφτείς όλα τα «κακά» φαγητά που έχεις καταναλώσει το τελευταίο διάστημα.

Τώρα τι;

Ξέρεις ότι ο υπερβολικός ζήλος που έχεις για να χάσεις βάρος σε οδηγεί σε υπερβολές με αποτέλεσμα να μην φτάνεις ποτέ στο αποτέλεσμα που επιθυμείς;

Ας απαριθμήσουμε μερικά από τα λάθη που κάνεις:

  1. Καταναλώνεις αρκετά λιγότερο φαγητό

Με την πεποίθηση ότι “αν τρώω λιγότερο θα χάσω βάρος” παραλείπεις  γεύματα, και αυτά είναι συνήθως τα ενδιάμεσα σνακ και το βραδινό, σωστά; Αυτό που πετυχαίνεις όμως, είναι να επιβάλλεις στον οργανισμό σου να μειώνει τις καύσεις του με αποτέλεσμα να μην σου επιτρέπει να χάνεις βάρος.

Η επιστήμη προχωρά αλλά τα ποσοστά παχυσαρκίας όλο και αυξάνονται! Ήρθε λοιπόν η στιγμή να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την διατροφή ή την «δίαιτα» και πριν επιχειρήσουμε να «διορθώσουμε» το πρόβλημα να προσπαθήσουμε να το δούμε με άλλη ματιά.

Δεν θα αναφερθούμε στο τι ΠΡΕΠΕΙ και τι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε, αντιθέτως θα σας παρουσιάσουμε μερικές σκέψεις που αφορούν την απώλεια βάρους.

Το βάρος είναι ένα πολύπλοκο και πολυδιάστατο φαινόμενο. Τις περισσότερες φορές, δεν υπάρχουν μαύρες και άσπρες λύσεις.

Λίγο τα απομεινάρια των Χριστουγέννων, λίγο τα καρναβάλια, η Καθαρά Δευτέρα, τα τριήμερα και το Πάσχα να και τα περιττά κιλά και το παραπανίσιο λίπος. Κάπως έτσι σου έρχεται η έντονη επιθυμία να απαλλαχτείς από αυτά, με φυσικό επακόλουθο να πέσεις στην παγίδα της γρήγορης απώλειας βάρους μέσω ανορθόδοξων προγραμμάτων για express αδυνάτισμα.

Προτού όμως πάρεις αυτή την απόφαση, φρόντισε να ενημερωθείς κατάλληλα με σημαντικούς λόγους έτσι ώστε να μην πέσεις στην παγίδα!

1. Διαιτολόγιο με ελάχιστες θερμίδες

Εντάξει, όλες το έχουμε περάσει! Συνήθως η απώλεια βάρους σχετίζεται μέσα στο μυαλό μας με τις στερήσεις, την αποφυγή γευμάτων και την παράβλεψη σημαντικών σνακ.

Το καλοκαίρι όλοι  προσπαθούμε να προσέχουμε λίγο περισσότερο την διατροφή μας σε σύγκριση με τις άλλες εποχές του χρόνου. Είναι μεγάλο ζήτημα λοιπόν,  το τι θα πιούμε στις βραδινές μας εξόδους, εφόσον το αλκοόλ έχει από μόνο του πολλές θερμίδες. Όμως μην απελπίζεσαι, γιατί οι ειδικοί επί του θέματος  Κωνσταντίνος Μαρκιτανής, Στέφανος Κοζάκης και Γιώργος Καριτσιώτης,  μας προτείνουν 15 δροσιστικά και απολαυστικά cocktails χαμηλά σε θερμίδες, ιδανικά για τις βραδινές μας εξορμήσεις.

Ξεκινούμε με τις εισηγήσεις του Κωνσταντίνου Μαρικτανής :

Το καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά. Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που είτε έρχονται στην επιφάνεια πιθανές ανησυχίες που έχουμε για το βάρος και το σώμα μας είτε δημιουργούνται εκ νέου.

Αναζητούμε απλές, γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις, οι οποίες δεν πρόκειται να μας βάλουν στη διαδικασία να κοπιάσουμε πολύ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποκύπτουμε στις λεγόμενες δίαιτες εξπρές, που κάνουν πιο συχνή την εμφάνισή τους αυτήν την περίοδο. Δίαιτες οι οποίες υπόσχονται χάσιμο βάρους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η ελληνοαμερικανίδα καλλίγραμη παρουσιάστρια Maria Menounos έχει κυκλοφορήσει το καινούριο της βιβλίο με τίτλο The Everyday’s Girl Guide to Cooking. Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα και πολύχρωμη έκδοση την οποία αξίζει να αποκτήσεις.