5 εύκολα tips για να βρεις και πάλι τη φόρμα σου - Κεντρική Εικόνα

5 εύκολα tips για να βρεις και πάλι τη φόρμα σου

Αν και το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ, οι διακοπές έχουν τελειώσει και νιώθεις την ανάγκη να βρεις και πάλι τη φόρμα σου. Τα πιο κάτω tips που θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις το “χαμένο σου εαυτό”.

 

  • Να τρως ένα καλό πρωινό

Όταν η μέρα σου ξεκινά με μια δόση ενέργειας που θα προέρχεται από σύνθετο υδατάνθρακα και άπαχη πρωτεΐνη τότε ο οργανισμός σου θα μπορεί να την αξιοποιήσει καλύτερα. Δοκίμασε κριθαρένιο παξιμάδι με cottage cheese light και σολομό.

  • Φρούτα και πάλι φρούτα

Εκμεταλλεύσου την θρεπτικότητα τους υπερ σου! Αντικατέστησε οποιοδήποτε άλλο σνακ με τα φρούτα. Εκτός του ότι σε προφυλάσσουν από περιττές θερμίδες και λίπος σου προσφέρουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και αρκετό νερό.

  • Μην παραλείπεις τα γεύματα σου

Συχνό λάθος είναι η αποφυγεί γευμάτων, κυρίως του βραδινού. Με τα κυρίως γεύματα εξασφαλίζεις την τροφοδότηση του οργανισμού με καύσιμα. ιδιαίτερα το βραδινό γεύμα σκέψου πως θα σε κρατήσει για τις υπόλοιπες 10-12 ώρες. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η ποσότητα και η ποιότητα του. 

  • More and more νερό

Όσο νερό και να πίνεις αύξησε την κατανάλωση του. Το νερό σε ενυδατώνει και εν μέρη σε “χορταίνει”. Στην ουσία σε βοηθάει να καταλάβεις ότι χόρτασες και σε αποτρέπει από την κατανάλωση (ή την υπερκατανάλωση) γεύματος ή σνακ. Γίνεται σύμμαχος του οργανισμού σου ώστε να αποτοξινώνεται από μόνος του (με φυσικό και σωστό τρόπο).

  • Γυμνάσου

Η γυμναστική και η αυξημένη κίνηση κατά τη διάρκεια της ημέρας γενικότερα, θα αυξήσει τις καύσεις σου με αποτέλεσμα ο μεταβολισμός σου (επιτέλους) να καταφέρει να κάνει τη δουλειά του. Στόχος είναι οι θερμίδες που θα τρως να είναι λιγότερες από τις θερμίδες που θα καις.

 

Αντιγόνη Ανδρέου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Change Eat - Clinical Dietitians & Associates
Τηλ. 77 77 77 51
www.changeeat.com.cy