Πώς να διώξεις από πάνω σου τα κιλά του Πάσχα - Κεντρική Εικόνα

Πώς να διώξεις από πάνω σου τα κιλά του Πάσχα

Το Πάσχα έρχεται και φεύγει και αυτό που αφήνει είναι όμορφες οικογενειακές στιγμές και περιττά κιλά. Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να μειώσουμε αυτή την αύξηση του σωματικού βάρους;

Σου έχω κάποια tips ώστε να αντιμετωπίσεις την περίοδο μετά το Πάσχα όσο πιο ψύχραιμα γίνεται.

  • Αρχικά, χρειάζεται να ξεφορτωθείς για τα καλά τα πασχαλινά εδέσματα που έχουν μείνει στο σπίτι από τις γιορτές. Δεν θες να βλέπεις το τσουρέκι ή τη φλαούνα που έμεινε γιατί πολύ απλά θα καταλήξεις σε υπερφαγία.
  • Ξεκίνα το πρωί με ένα καλό πρωινό το οποίο θα σε αποτρέψει από άσκοπη κατανάλωση πασχαλινών εδεσμάτων. Ένα καλό πρωινό θα μπορούσε να είναι 2 φέτες ψωμί με λίγο μέλι ή σπιτική μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη και τσάι ή καφέ.
  • Προτίμησε για ενδιάμεσα σνακ, ξηρούς καρπούς με εποχιακά φρούτα όπως οι φράουλες.
  • Συμπεριέλαβε στη μέρα σου βραστά ή ωμά λαχανικά, ψάρι ή κοτόπουλο και απόφυγε το κόκκινο κρέας (χοιρινό, αρνί, κατσίκι, βοδινό).
  • Πιες άφθονο νερό για ενυδάτωση. Συστήνονται 8-10 ποτήρια την ημέρα.
  • Το γυμναστήριο έχει ανοίξει οπότε καιρός είναι να μπεις στο πρόγραμμά σου. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες και το καλοκαίρι είναι κοντά.

Άφησε όλα τα υπόλοιπα στα νεφρά και στο συκώτι. Αυτά είναι υπεύθυνα για την αποτοξίνωση του οργανισμού μας.

Γενικά, καλό θα ήταν η διατροφή μας μετά το Πάσχα να είναι η Μεσογειακή Διατροφή (δες παρακάτω) αφού αυτή θα οδηγήσει σε αργή απώλεια βάρους την οποία και χρειαζόμαστε.

Η βάση της πυραμίδας αποτελείται από όλα τα φαγητά που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται πιο συχνά στη διατροφής μας σε καθημερινή βάση. Ανεβαίνοντας πιο πάνω, είναι τα φαγητά τα οποία πρέπει να καταναλώνονται εβδομαδιαία και μηνιαία, αντίστοιχα.

Σταύρη Κλεάνθους
Κλινική Διαιτολόγος/Διατροφολόγος, MSc
KLEANTHOUS NUTRITION & LIFESTYLE
Τηλ. +357 25 388820
Email. stavrie@kleanthousnutrition.com
Facebook. @kleanthousnutrition
Instagram. @kleanthous_nutrition