Τα γαστρονομικά γεγονότα του Φεβρουαρίου  - Κεντρική Εικόνα

Τα γαστρονομικά γεγονότα του Φεβρουαρίου

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της αγάπης, του καρναβαλιού, της Τσικνοπέμπτης και της νηστείας.

Μπήκαμε ήδη στο δεύτερο μήνα του χρόνου και από τη διατροφή μας δεν πρέπει να λείπουν τα φρούτα και τα εσπεριδοειδή.

Στο περιβόλι του Φεβρουαρίου βρίσκονται τα αγαπημένα μας εσπεριδοειδή, μανταρίνια, πορτοκάλια, κατακόκκινα μήλα για λαχταριστές μυρωδάτες μηλόπιτες και φρέσκα λεμόνια με κίτρινο χρώμα που λάμπει ανάμεσα στις πράσινες φυλλωσιές της λεμονιάς.

Από λαχανικά, ο τόπος έχει γεμίσει με μανιτάρια, σέλινα και καρότα. Επιπλέον το πράσινο βαθύ, το κυπαρισσί του μπρόκολου, είναι εκείνο που υπόσχεται γεύση και υγεία στο πιάτο και στον οργανισμό μας, ειδικά αν στάξουμε λίγες σταγόνες από εκείνα τα κατακίτρινα λεμόνια.

Ο Φεβρουάριος είναι και ο μήνας αποτοξίνωσης μετά τα Χριστούγεννα και λίγο πριν την Τσικνοπέμπτη και τις νηστείες. Ας μην ξεχάσουμε και την Καθαρά Δευτέρα, τη γιορτή του λαχανικού και του πράσινου.

Το Sigmalive Cooking αυτό το μήνα σας έχει ετοιμάσει ένα μενού ειδικό και επιλεγμένο με προσοχή για όλα τα σημαντικά γαστρονομικά γεγονότα του μήνα.

8 Φεβρουαρίου είναι γιορτή του κρέατος, η Τσικνοπέμπτη. Στο Sigmalive Cooking θα βρείτε ιδέες για μαρινάδες και συνοδευτικά για το τραπέζι σας. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το σουβλάκι χοιρινό με μαρινάδα από τον σεφ Άκη Πετρεντζίκη.

14 Φεβρουαρίου είναι η γιορτή της αγάπης και των ερωτευμένων. Στο Sigmalive Cooking θα βρείτε ιδέες και συνταγές για το τραπέζι με το έτερο ήμισυ σας. Δεν σημαίνει ότι όλοι είμαστε Master Chef και έτσι εδώ θα βρείτε και συνταγές χωρίς κάποιο ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας.

Ορεκτικό: Σαλάτα πράσινη με ροκφόρ και καρύδια

Κυρίως πιάτο: Χοιρινά Φιλετάκια με Μανιτάρια και Ουίσκι

Γλυκό: Μπραούνι Σοκολάτας

 

19 Φεβρουαρίου είναι η μέρα του λαχανικού και των Green Foods. Η Καθαρά Δευτέρα είναι χαρακτηριστική για το πέταγμα του χαρταετού, όπως επίσης για τα νηστίσιμα εδέσματα και τη λαγάνα.

    

  Καλό Μήνα να έχουμε και προσοχή στο πολύ φαγητό!