Αν ο στόχος σου, εν όψει καλοκαιριού, είναι να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, η διατροφή σου είναι το βασικό κομμάτι στο οποίο πρέπει να εστιάσεις. Ο περιορισμός της ζάχαρης σίγουρα ανήκει στα must-do αλλά τα νέα είναι καλά, αφού δεν χρειάζεται να απαρνηθείς τα αγαπημένα σου γλυκά για να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή: Πλέον υπάρχουν πολλά γλυκαντικά που μπορούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη, όπως είναι η Στέβια.

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν τις καλοκαιρινές βουτιές. Μαζί με το καλοκαίρι όμως έρχεται και το άγχος της παραλίας όπου όλοι ονειρευόμαστε να βγούμε με το τέλειο σώμα, αλλά η ζυγαριά μας έχει την αντίθετη γνώμη. Μας κυριεύει η απόγνωση και το άγχος να χάσουμε γρήγορα κιλά με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε λανθασμένα στις δίαιτες εξπρές. To ιδανικό, είναι να φτιάξεις ένα διατροφικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες σου, το οποίο θα ακολουθήσεις ευκολότερα.

Θέσε λοιπόν ρεαλιστικούς στόχους και ακολούθησε μια ασφαλή διατροφική οδό.

Μην ξεχνάς το πρωινό σου

Πώς είναι η υφή της ζύμης κιμά για τα ωραιότερα αφράτα κεφτεδάκια;

Το μείγμα του κιμά πρέπει να είναι αφράτο όταν ζυμώνουμε. Υγρά όπως ξύδι, τριμμένο κρεμμύδι και τριμμένη ντομάτα, μαλακώνουν τις ίνες του κιμά και έτσι έχουμε πολύ αφράτο αποτέλεσμα.

Δώστε φουλ αρώματα στο μείγμα του κιμά, για να σας χτυπούν οι γείτονες την πόρτα!

Είμαστε μια ανάσα πριν το καλοκαίρι και πολλοί άρχισαν ήδη να σκέφτονται πως να αποκτήσουν «το τέλειο σώμα» ώστε να βγουν στην παραλία. Το άγχος ως προς το πώς θα είναι το σώμα τους το καλοκαίρι έχει ήδη εμφανιστεί, οδηγώντας σε πολύωρες, εξαντλητικές επισκέψεις στα γυμναστήρια καθώς και στη χρήση διαφόρων προϊόντων τα οποία υπόσχονται αδυνάτισμα σε ελάχιστο χρόνο.

Όλοι, κατά διαστήματα, έχουμε διάφορες σκέψεις όπως, τι θα κάνω για να βελτιώσω τον μεταβολισμό μου, δεν καίω όσες θερμίδες θα έπρεπε, δεν χάνω εύκολα βάρος. Αυτό συμβαίνει γιατί ο μεταβολισμός μας επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία, η σωματική δραστηριότητα, οι ορμόνες, συνεχής δίαιτες και μυϊκή μάζα.

Εδώ, λοιπόν, σου έχω κάποια tips που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τον μεταβολισμό σου.

Μην παραλείπεις το πρωινό σου

Οι μέρες του Πάσχα συνοδεύονται από πλήθος παραδόσεων με τις περισσότερες να σχετίζονται με εδέσματα και τρόφιμα που έχουν την τιμητική τους το βράδυ της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την παράδοση, παραμένοντας συγχρόνως μέσα στο πλαίσιο της υγιεινής διατροφής.

Η νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής χαρακτηρίζεται ως η πιο αυστηρή νηστεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς πέραν από την αποχή από την ευρεία κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, απαφεύγεται και το ψάρι. Αντιθέτως, υπάρχει αυξημένη κατανάλωση σε τρόφιμα όπως όσπρια, λαδερά, θαλασσινά, φρούτα και λαχανικά, ζυμαρικά και ψωμί.

Η μη-κατανάλωση κρέατος και ταυτόχρονα η αποχή από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη πρόσληψη σιδήρου και ασβεστίου αντίστοιχα, καθώς και σε έλλειψη βιταμινών Β12 και φολικού οξέως.

Ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των χορτοφάγων; Πλέον δεν είναι καθόλου ανησυχητικό, φτάνει να καλύπτεις τις ανάγκες σου σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Δώσε περισσότερη προσοχή στις ημερήσιες ανάγκες σου σε πρωτεΐνη, σίδηρο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και βιταμίνη Β-12, θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι πιο εύκολο να μην καλύπτονται σωστά σε αυστηρά χορτοφαγικές δίαιτες.

Μερικές συμβουλές λοιπόν  που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη σου:

Η πιο ρομαντική μέρα του χρόνου πλησιάζει!

Αύριο είναι η μεγάλη γιορτή του κρέατος, η Τσικνοπέμπτη.