Τα τυχερά φαγητά του 2017 - Κεντρική Εικόνα

Τα τυχερά φαγητά του 2017

Κάθε χώρα έχει τις δικές της δεισιδαιμονίες. Μάθε ποια είναι τα φαγητά που θεωρούνται ότι φέρνουν τύχη για την Πρωτοχρονιά

Σταφυλια

Στην Ισπανία και την Πορτογαλία, τρώνε 12 ρώγες στην αλλαγή του έτους για τύχη. Σύμφωνα με την παράδοση, κάθε ρώγα αντιπροσωπεύει κάθε μήνα και η τύχη των μηνών που θα ακολουθήσουν εξαρτάται από την γλυκύτητα τους.

Νουντλς

Στην Κίνα, την Ιαπωνία και άλλες ασιατικές χώρες, τρώνε μακριά νούνλτς για μακροζωϊα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. 

Λαχανο

Στη Γερμανία και την Ιρλανδία, αλλά και στην Αμερική, το λάχανο είναι συνδεδεμένο με την τύχη και την ευτυχία γιατί είναι πράσινο και θυμίζει το χρώμα των χρημάτων. 

Ψαρι

Στην Κίνα, τρώνε βραστό ψάρι γιατί συμβολίζει την μακρά και υγιή ζωή. Στην Πολωνία, το προτιμούν παστό όπως και στην Ιταλία.

Χοιρινο

Επειδή τα γουρούνια δεν πάνε ποτέ με την όπισθεν, συμβολίζουν την πρόοδο. Χώρες όπως η Κούβα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία και η Αυστρία θεωρούν ότι φέρνει τύχη το χοιρινό την Πρωτοχρονιά.

Οσπρια

Η εμφάνισή τους θυμίζει πολύ νομίσματα, γι' αυτό τα όσπρια είναι σύμβολο των χρημάτων. Στη Βραζιλία, συνηθίζουν σούπα με μαύρα φασόλια σαν πρώτο πιάτο την Πρωτοχρονιά.

Κεϊκ

Είναι παράδοση στη Σουηδία και τη Νορβηγία να κρύβουν αμύγδαλο στο κέικ. Αυτός που θα πετύχει στο κομμάτι του το αμύγδαλο θα έχει άφθονη τύχη. 

Ροδι

Το κόκκινο χρώμα του, το οποίο αντιπροσωπεύει την ανθρώπινη καρδιά, εκφράζει τη ζωή και τη γονιμότητα. 

Ψωμι απο καλαμποκι

Το λατρεύουν όλο το χρόνο, το προσφέρουν σαν κέρασμα την Πρωτοχρονιά στις ΗΠΑ, εξαιτίας του χρώματός του που χρυσίζει. 

Newsfeed