Λουκία Μουρουζίδη

H Λουκία Μουρουζίδη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος εργάζεται στο διαιτολογικό της γραφείο στη Λευκωσία. Πήρε το πρώτο πτυχίο της, BSc Human Nutrition, στο Manchester Metropolitan University και το μεταπτυχιακό της, MSc Clinical Dietetics, από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Κατέχει τον επαγγελματικό τίτλο Registered Dietitian (RD) από το Health and Care Professions Council (HCPC) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έκανε πρακτική εξάσκηση σε νοσοκομεία της Λευκωσίας, όπως το Αρεταίειο, το Ιπποκράτειο και το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ασχολήθηκε με πολλά κλινικά περιστατικά, όπως παχυσαρκία, διαβήτη, υπέρταση, καρδιαγγειακά, νεφρικά προβλήματα, ενδοκρινολογικά, εντερική διατροφή, γαστρεντερικά προβλήματα, διατροφικές διαταραχές.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, συμμετείχε στην παρακολούθηση περιστατικών στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου και συνεργάζεται με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Στη συνέχεια, εργάστηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, σε συνεργασία με γιατρούς, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγους και χημικούς.

Χειρίζεται κλινικά περιστατικά καθώς και διατροφική παρέμβαση σε υγιή άτομα. Χρησιμοποιεί ένα από τα πιο σύγχρονα μηχανήματα ανάλυσης σύστασης σώματος (InBody 570) και παρέχει συμβουλές και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής.

Τα άρθρα της για επίκαιρα θέματα διατροφής και υγείας δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά και ιστοσελίδες της Κύπρου.