Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια ζουμερή και μυρωδάτη μηλόπιτα; Κανείς. Μπες γρήγορα στην κουζίνα και ακολουθώντας τα πιο κάτω μυστικά θα φτιάξεις την πιο τέλεια μηλόπιτα.
- Επιλέγουμε σφιχτά ώριμα και ζουμερά μήλα, για να μοσχοβολήσει η μηλόπιτα που θα φτιάξουμε.
- Επιλέγουμε μήλα αυτών των δύο ποικιλιών:
1)Granny smith: ξινόμηλα, τα οποία έχουν έντονο πράσινο χρώμα, σφιχτή, τραγανή σάρκα και ελαφρώς όξινη γεύση, και
2)Golden delicious: Τριπόλεως με τραγανή χυμώδη σάρκα και πολλά αρώματα.
Μπορούμε να επιλέξουμε όποια ποικιλία μήλων μας αρέσει. Όμως, σίγουρα πρέπει να βάλουμε στην μηλόπιτα και 2-3 μήλα από τις παραπάνω ποικιλίες, γιατί θα δώσουν ένταση στη μηλόπιτα μας και πολλά αρώματα. Επίσης, αυτές οι ποικιλίες μετά το μαγείρεμα-ψήσιμο δεν λιώνουν και δεν υγροποιούν τη ζύμη.
- Για ζουμερές μηλόπιτες με πολύ άρωμα, κόβουμε τα φρούτα σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και το μπαχαρικό της αρεσκείας μας -κανέλα ή μοσχοκάρυδο- κι ανακατεύουμε με τα χέρια. Αφήνουμε να σταθούν για λίγο. Το άρωμα που θα δώσει ο χυμός που θα μείνει στο μπολ κάνει τη μηλόπιτα μοναδική.
- Αφήνουμε τη φλούδα πάνω στα μήλα,όταν αυτή είναι λεπτή, γιατί δίνει αρώματα στη μηλόπιτα. Στα κόκκινα μήλα που έχουν χοντρή φλούδα, την αφαιρούμε.
- Προσοχή στο ψήσιμο. Η μηλόπιτα κέικ, που έχει μέσα στη ζύμη πολύ φρούτο, θέλει αρκετή ώρα ψήσιμο ώστε να στεγνώσει σωστά.
- Βγάζουμε τη μηλόπιτα όταν πρέπει από το σκεύος που ψήθηκε. Μια αναποδογυριστή μηλόπιτα πρέπει, αφού βγει από το φούρνο, να σταθεί για λίγο και να αναποδογυριστεί σε πιατέλα όσο ακόμα οι καραμέλες του μήλου είναι ζέστες. Αν την αφήσουμε να κρυώσει θα σκληρύνει και δεν θα βγαίνει από το ταψί.
- Σερβίρουμε τη μηλόπιτα και κρύα. Ζεστή είναι σίγουρα πιο προκλητική. Την αφήνουμε όμως να σταθεί για μερικές ώρες. Θα κρυώσουν οι χυμοί του μήλου και θα μετατραπούν σε ένα ωραίο σιρόπι που θα ποτίσει τη ζύμη της μηλόπιτα σας, κάνοντάς την καλύτερη από ότι ήταν ζεστή.
Συνταγή για απολαυστική μηλόπιτα εδώ και για περισσότερες ιδέες εδώ
Πηγή: Argiro.gr