Η Καθαρά Δευτέρα είναι μια καλή ευκαιρία να καταναλώσουμε τροφές που λείπουν από το καθημερινό μας τραπέζι, κάνοντας έτσι μια αποτοξίνωση από το κρέας που κυριαρχεί στη διατροφή μας.

Είθισται αυτή η μέρα να μας βρίσκει έξω στη φύση και στον ήλιο μαζί με την οικογένεια. Το τραπέζι είναι γεμάτο χρώματα κι αρώματα αφού δεσπόζουν σ' αυτό τα λαχανικά και τα θαλασσινά. Οι μεζέδες της ημέρας αν και νηστισιμοι δεν παύουν να είναι απολαυστικοί.

Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη των νηστειών του Πάσχα, η οποία χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες διατροφικές επιλογές. Τα παραδοσιακά εδέσματα που έχουν την τιμητική τους είναι η λαγάνα, ο χαλβάς, η ταραμοσαλάτα, οι ελιές, διάφορα χόρτα/ λαχανικά, ενώ για κάποιους τα θαλασσινά (σουπιές, γαρίδες, χταπόδι, καλαμάρι). Αν και τα εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας είναι νηστίσιμα, δεν σημαίνει ότι απαλλασσόμαστε από θερμίδες, απεναντίας κρύβουν αρκετές παγίδες.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, μια Κυριακή απόσταση  από την Καθαρά Δευτέρα, η Lidl Food Academy αφιέρωσε το γευσιγνωστικό της σεμινάριο σε νηστίσιμα, παραδοσιακά πιάτα που αναδεικνύουν στο έπακρο την μαγειρικής τέχνη της Κύπρου και συνδέουν την κοινωνία του σήμερα με τη γαστρονομική κληρονομιά του τόπου μας. 

H ιστορία ενός … χαλβά  - Κεντρική Εικόνα

H ιστορία ενός … χαλβά

Ο “χαλβάς του μπακάλη” έφτασε στην Ελλάδα από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, που έφεραν μαζί τους τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του. Το πρόχειρο αυτό γλυκό κουβαλά, λοιπόν, ιστορία και πολλή μαεστρία.

Σε mood Σαρακοστής!  - Κεντρική Εικόνα

Σε mood Σαρακοστής!

Μετά την Τσικνοπέμπτη, μετά τις αποκριές και από τις 20 Φεβρουαρίου, τα αγαπημένα Lidl μπαίνουν σε …mood Σαρακοστής. Έτσι υποδεχόμαστε μια μεγάλη ποικιλία νηστίσιμων προϊόντων για εσάς που λατρεύετε τα ‘σαρακοστιανά’, είτε νηστεύετε είτε όχι.