H Θεσσαλονίκη της γεύσης αποθεώνεται!  - Κεντρική Εικόνα

H Θεσσαλονίκη της γεύσης αποθεώνεται!

«Η Αθήνα μπορεί να είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας, αλλά στη Θεσσαλονίκη πηγαίνεις εάν θέλεις να φας». Έτσι αρχίζει το αφιέρωμα του κορυφαίου περιοδικού γαστρονομίας Saveur στο περίφημο πλέον «μπουγατσάν» του Estrella. Αυτά διαβάζω στην ελληνική έκδοση της Huffington post και φουσκώνω απο περηφάνια!

Για όσους από εσάς δεν έτυχε να το δοκιμάσετε ή έστω να ακούσετε για αυτό, πρόκειται για ένα υβρίδιο που συνδυάζει το γνωστό σε όλους μας κρουασάν και την αγαπημένη μπουγάτσα Θεσσαλονίκης.  Το «μπουγατσάν» είναι ένα σημάδι ότι τα πράγματα αλλάζουν, τονίζει το Savuer.

To περιοδικό εξηγεί πως το πρωτότυπο αυτό πιάτο τράβηξε την προσοχή του κόσμου μέσα από τα social media δύο χρόνια πριν, χάρη στον σεφ και food blogger Δημήτρη Κοπαράνη. Ο ίδιος ανέβασε μια φωτογραφία του «μπουγατσάν» στο Instagram και αυτό ήταν. Ο κόσμος το είχε ερωτευθεί. «Νομίζω ότι είχε 100 likes μέσα στα πρώτα 30 λεπτά», θυμάται ο Κοπαράνης. Ωστόσο, ο σεφ τονίζει ότι δεν ήταν εύκολο να αρχίζει να το φτιάχνει καθημερινά για το εστιατόριο, καθώς δεν είχε το αρχικό προϊόν. Έτσι, το Estrella άρχισε να σερβίρει 40 κομμάτια κάθε Κυριακή, με τις ουρές να γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες. Τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με το Saveur , έχουν πουληθεί πάνω από 35.000.

To πείραμα αποδείχθηκε τόσο πετυχημένο που πλέον το Estrella απέκτησε πρόσφατα τον δικό του χώρο και στην Αθήνα.

Η δύναμη του Estrella είναι σαρωτική, αφού όπως γράφει στο άρθρο το περιοδικό, το εστιατόριο είναι γεμάτο με νέο κόσμο, ακόμη και τις καθημερινές.