Επανακυκλοφορεί το βιβλίο συνταγών του Salvador Dali  - Κεντρική Εικόνα

Επανακυκλοφορεί το βιβλίο συνταγών του Salvador Dali

Επανεκδίδεται από τον εκδοτικό οίκο TASCHEN το επί δεκαετίες εξαντλημένο βιβλίο συνταγών του Salvador Dali, όπου το φαγητό και ο σουρεαλισμός συνδέονται με ένα άκρως ενδιαφέρον τρόπο!  

Στις ηδονές της γεύσεις είναι αφιερωμένο το βιβλίο με τίτλο "Les diners de Gala" και όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημιουργός του "Αν είστε ένας απ' αυτούς που μετρούν τις θερμίδες και μετατρέπουν την απόλαυση του φαγητού σε τιμωρία, κλείστε αμέσως αυτό το βιβλίο· είναι πολύ ζωντανό, πολύ επιθετικό και σίγουρα πολύ θρασύ για σας".

Τα πολυτελή δείπνα του Salvador Dali και της συζύγου και μούσας του, Gala έχουν μείνει στην ιστορία ως συνευρέσεις μυθικές. Ο διάσημος καλλιτέχνης δημοσίευσε το εν λόγω βιβλίο μαγειρικής το 1973 και στις σελίδες του αποκάλυψε μερικά από τα αισθησιακά, ευφάνταστα και εξωτικά στοιχεία που απογείωναν τις γαστριμαργικές τους συναντήσεις. 

Η TASCHEN αποφάσισε πρόσφατα να επανεκδόσει το εν λόγω βιβλίο το οποίο φιλοξενεί 136 στο σύνολο συνταγές διαχωρισμένες σε 12 κεφάλαια. Στις σελίδες του φιλοξενούνται εικονογραφήσεις του Dali ενώ η δομή του είναι χωρισμένη σε κεφάλαια ανά γεύμα. Στις συνταγές συμπεριλαμβάνονται και αφροδισιακές εκτελέσεις και βεβαίως σημειώσεις του Dali για... συζητήσεις κατά τη διάρκεια του δείπνου. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναφέρει ο ίδιος: «Το σαγόνι είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας για να κατανοήσουμε τη φιλοσοφική γνώση».  

*Το βιβλίο μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ.