• Σοκολατόπιτα με τέσσερα υλικά  - Images
Churros Ινδικός Χαλβάς καρότου

Υλικά:

280
 
γρ. βούτυρο αγελάδας
450
 
γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο
80
 
γρ. ζάχαρη
6
 
αυγά
45 λεπτά

Σοκολατόπιτα με τέσσερα υλικά

Time estimation : 
45 λεπτά
Portions: 
5 άτομα
0
Καθόλου ψήφοι ακόμη

Υλικά:

280
 
γρ. βούτυρο αγελάδας
450
 
γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο
80
 
γρ. ζάχαρη
6
 
αυγά
Εκτέλεση: 

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα και το βούτυρο και τα βάζουμε μαζί σε ένα μπολ. Αν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, τα λιώνουμε εκεί, στα 600 W. Αρχικά ρυθμίζουμε το χρόνο σε 2-3 λεπτά, βγάζουμε για να ανακατέψουμε και συνεχίζουμε ακόμα λίγο, μέχρι να λιώσουν καλά και να έχουμε ένα λείο μείγμα. Καλό είναι να διακόπτουμε ενδιαμέσως για να ανακατεύουμε. Έτσι, θα βεβαιωθούμε ότι δεν θα καούν. Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, μπορούμε να τα λιώσουμε εύκολα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που θα στερεώσουμε πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σπάμε τα αβγά σε άλλο μπολ (μεταλλικό), προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αβγοδάρτη, έως ότου αφρατέψουν πολύ καλά και ασπρίσουν. Επειδή θα ζεσταίνονται παράλληλα, θα παστεριωθούν και δεν θα υπάρχει κίνδυνος σαλμονέλας. Τα αδειάζουμε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ., την οποία έχουμε καλύψει στο κάτω μέρος με αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε με λουμινόχαρτο. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά. Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει, την ξεφορμάρουμε και τη σερβίρουμε.