Πώς να κόψεις -σωστά- την πρώτη φέτα του γλυκού  - Κεντρική Εικόνα

Πώς να κόψεις -σωστά- την πρώτη φέτα του γλυκού

Την στιγμή που, όλο περηφάνια, η οικοκυρά πάει να σερβίρει την καθ’ όλα υπέροχη πίτα της, τσουπ, ένα κομμάτι θα θρυμματιστεί, χαλώντας όλο το σκηνικό! Ωστόσο, για μια προσεγμένη παρουσίαση, δύο είναι τα μυστικά…

Πολλές φορές μοιάζει να μην έχει καμία σημασία το πόσο προσεκτικά κι αργά θα κόψεις την πίτα σου. Την ώρα που όλο χάρη πας να την σερβίρεις, αυτή ενδέχεται πάντα να μετατραπεί σ’ ένα γευστικό μεν, χαώδες δε, έδεσμα στο πιάτο. Το κοινό μυστικό, το οποίο οφείλουμε να τηρούμε να ευλάβεια είναι καταρχήν  να αφήσουμε την πίτα, ή την τάρτα μας, να κρυώσει εντελώς. Αν δεν αποκτήσει την επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου, το γλυκό ή το αλμυρό μας, ενδέχεται να διαλυθεί στο… κόψιμο και μάλιστα σε διάστημα δευτερολέπτων. Για να διατηρήσει λοιπόν το καλαίσθητο σχήμα του, το έδεσμά μας πρέπει πρώτα απ’ όλα να κρυώσει καλά. 

Επιπλέον, όσο και να μην το λαμβάνουμε πολλές φορές υπόψη, το μαχαίρι με το οποίο θα κόψουμε την πίτα μας είναι σημαντικό. Ένα λεπτό, κοινό μαχαίρι, πολλές φορές αδυνατεί να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να… χαλάει την παρουσίαση. Επιλέξτε ένα χοντρό, βαρύ μαχαίρι για να εντυπωσιάσετε με ένα προσεγμένο, τριγωνικό κομμάτι, απ’ το έδεσμά σας.