Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου με αυτές τις super τροφές - Κεντρική Εικόνα

Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου με αυτές τις super τροφές

Πριν καλά καλά το καταλάβουμε έφθασε και το φθινόπωρο. Η εποχή που λίγο ή πολύ όλοι έχουμε πονοκεφάλους, πονόλαιμο ακόμη και κρυολόγημα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις και ενώ μπορεί να μην το πιστεύουμε και τόσο, η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο. Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, καθημερινή σωματική δραστηριότητα και επαρκής ύπνος είναι οι σύμμαχοί σας.

Υπάρχουν όμως και κάποιες συγκεκριμένες τροφές οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Ποιες είναι αυτές; Διάβασε το παρακάτω άρθρο μου και θα δεις πως μπορεί να τις έχεις και στην κουζίνα σου και να μην το γνωρίζεις.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ερευνητικά αποδεδειγμένο πως βοηθά στην πέψη της τροφής, ανακουφίζει από τον πόνο και μειώνει τα συμπτώματα ναυτίας. Χρησιμοποίησε το στο τσάι σου, σε σούπες ακόμα και στο κοτόπουλο.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι το απόλυτο ιατρικό! Από μόνο του είναι αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακό ενώ όταν τρώγεται ωμό έχει περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες ως προς το ανοσοποιητικό.

Goji berries

Τα goji berries είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Πρόσθεσέ τα στο πρωινό σου, στην βρώμη, σε smoothies ακόμα και στη σαλάτα σου.

Τσάι Matcha

Το τσάι Matcha είναι πλούσιο σε διάφορες βιταμίνες και μέταλλα και βοηθά στην καλή υγεία του σώματος σε συνδυασμό με υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Επίσης, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε χλωροφύλλη βοηθά στην απομάκρυνση χημικών και τοξινών από το σώμα.

Πιπεριές

Οι κόκκινες και πράσινες πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α και C οι οποίες βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Επίσης, περιέχουν καψαΐκίνη, η ουσία που δίνει την πικάντικη γεύση, η οποία βοηθά στην καταπολέμηση της ρινικής συμφόρησης και στα φλέγματα.

Σταύρη Κλεάνθους
Κλινική Διαιτολόγος/Διατροφολόγος, MSc
KLEANTHOUS NUTRITION & LIFESTYLE
Τηλ. +357 25 388820
Email. stavrie@kleanthousnutrition.com
Facebook. @kleanthousnutrition
Instagram. @kleanthous_nutrition