Χάσε τα κιλά σου με ισορροπημένη διατροφή, πριν την εμφάνισή σου στην παραλία - Κεντρική Εικόνα

Χάσε τα κιλά σου με ισορροπημένη διατροφή, πριν την εμφάνισή σου στην παραλία

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν τις καλοκαιρινές βουτιές. Μαζί με το καλοκαίρι όμως έρχεται και το άγχος της παραλίας όπου όλοι ονειρευόμαστε να βγούμε με το τέλειο σώμα, αλλά η ζυγαριά μας έχει την αντίθετη γνώμη. Μας κυριεύει η απόγνωση και το άγχος να χάσουμε γρήγορα κιλά με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε λανθασμένα στις δίαιτες εξπρές. To ιδανικό, είναι να φτιάξεις ένα διατροφικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες σου, το οποίο θα ακολουθήσεις ευκολότερα.

Θέσε λοιπόν ρεαλιστικούς στόχους και ακολούθησε μια ασφαλή διατροφική οδό.

Μην ξεχνάς το πρωινό σου

Oι περισσότεροι άνθρωποι, παραλείπουν το πρωινό εντελώς, είτε επειδή δεν έχουν συνηθίσει να καταναλώνουν πρόγευμα, είτε επειδή έχουν πολυάσχολη ζωή και δεν προλαμβαίνουν. Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, ικανό να μας εφοδιάσει σωστά για το ξεκίνημα της ημέρας.  Μας χαρίζει ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά (φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία) για να λειτουργήσει σωστά ο οργανισμός μετά από την «νηστεία» της νύχτας. Μια εύκολη και υγιεινή επιλογή είναι γάλα ή γιαουρτάκι χαμηλών λιπαρών με δημητριακά και 1 φρούτο εποχής.

Μικρά-συχνά γεύματα

Είναι πολύ σημαντικά για τη ρύθμιση του μεταβολισμού μας. Αποτρέπουν τις μεγάλες διακυμάνσεις σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα.  Επιπλέον, θα σας βοηθήσουν να έχετε ενέργεια κατά την διάρκεια της  ημέρας αλλά και να ελέγχετε την πείνα σας, αποτρέποντάς σας από το να τσιμπάτε. Γρήγορες επιλογές για σνακ είναι τα φρούτα, οι μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως, οι ανάλατοι ξηροί καρποί, τα μπισκότα χωρίς ζάχαρη, οι ρυζογκοφρέτες.

Μαγείρεψε στο σπίτι και πρόσεχε τις μερίδες που τρως

Αρκετοί είναι αυτοί που είναι πολύ απασχολημένοι με την δουλειά τους και αναγκάζονται να τρώνε γεύματα από έξω.  Ο κυριότερος λόγος που πρέπει να γευματίζουμε σπίπι είναι επειδή όταν καταναλώνουμε φαγητό εκτός σπιτιού τείνουμε να καταναλώνουμε πολύ περισσότερες θερμίδες και δίνουμε έμφαση σε τηγανιτά φαγητά.

Ενυδατώσου σωστά

Το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό χωρίς το οποίο δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Η επαρκής ενυδάτωση είναι το κλειδί για τη καλή λειτουργία του οργανισμού, καθώς ένας καλά ενυδατωμένος οργανισμός έχει καλύτερη μεταβολική λειτουργία και αποβάλλει αποτελεσματικότερα τις τοξίνες.

Γυμνάσου

Γυμναστική δεν θεωρείται μόνο το γυμναστήριο, αλλά και το περπάτημα, ακόμη και οι δουλειές του σπιτιού. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τον ηλιόλουστο καιρό και διαθέστε ένα τριαντάλεπτο την ημέρα για περπάτημα, τρέξιμο, ή ποδηλασία, που μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση βάρους και την προάσπιση της υγείας.

Αργυρώ Αριστοδήμου
Κλινική Διαιτολόγος/Διατροφολόγος (RD)
Τηλ. +357 99 993220
Email. a.aristodemou@cytanet.com.cy
Instagram. eatwiselybyAA