Διακοπές… από τη μια ανυπομονούμε γι 'αυτές κι από την άλλη, μας προβληματίζει η διατροφή μας. Και όχι, διακοπές δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ξεφεύγω από την ισορροπημένη μου διατροφή.

Πιο κάτω σου έχω μερικές συμβουλές για τη περίοδο των διακοπών, ώστε να νιώθεις ξέγνοιαστος να τις απολαύσεις.

Αρκετά άτομα ανησυχούν καθημερινά και αναρωτιούνται πως θα καταφέρουν να μείνουν θετικοί στους στόχους τους, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο μένοντας σπίτι με καθημερινές αρνητικές σκέψεις και προβληματισμούς!

“Πώς να μην αυξηθεί το βάρος μου, αφού όλη μέρα τρώω;”

“Δεν ζυγίζομαι. Φοβαμαι να ανέβω στη ζυγαριά, με όλα αυτά που τρώω αυτές τις μέρες! Και είναι μόνο η αρχή το κακού!”

“Αν όλα πάνε τόσο χάλια, γιατί να σταματήσουμε να τρώμε;”

Σίγουρα έχεις δοκιμάσει να χάσεις βάρος (λίπος καλύτερα), αλλά το βρήκες δύσκολο εώς και ακατόρθωτο. Ίσως έχασες αρχικά λίγο βάρος και έπειτα το πήρες πίσω – ίσως και περισσότερο από πριν. Γιατί όμως να περνάς συνεχώς αυτό το σκαμπανέβασμα (yo-yo effect) τόσο στο θέμα του βάρους - λίπους αλλά και στο ψυχολογικό κομμάτι;

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν τις καλοκαιρινές βουτιές. Μαζί με το καλοκαίρι όμως έρχεται και το άγχος της παραλίας όπου όλοι ονειρευόμαστε να βγούμε με το τέλειο σώμα, αλλά η ζυγαριά μας έχει την αντίθετη γνώμη. Μας κυριεύει η απόγνωση και το άγχος να χάσουμε γρήγορα κιλά με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε λανθασμένα στις δίαιτες εξπρές. To ιδανικό, είναι να φτιάξεις ένα διατροφικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες σου, το οποίο θα ακολουθήσεις ευκολότερα.

Θέσε λοιπόν ρεαλιστικούς στόχους και ακολούθησε μια ασφαλή διατροφική οδό.

Μην ξεχνάς το πρωινό σου

07:00  Ξυπνάει, πίνει γρήγορα ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη, ντύνεται και φεύγει για την δουλειά.

10:00  Ακούει την κοιλιά της να γουργουρίζει από την πείνα αλλά προσπαθεί να το αγνοήσει και έτσι πίνει ένα δεύτερο φλιτζάνι πράσινο τσάι.

14:00  Μεσημέρι, επιστρέφει σπίτι για το μεσημεριανό διάλειμμα και φτιάχνει ένα μπολ σαλάτα με 1 αυγό και προσπαθεί να φάει όσο πιο λίγο γίνεται.

15:00  Επιστρέφει στη δουλειά και πίνει ένα αναψυκτικό Zero (για να μην καταναλώσει άλλες θερμίδες), ελπίζοντας ότι θα μειώσει έστω και λίγο την πείνα της.

Newsfeed