Γιορτάζουμε την παγκόσμια μέρα Nutella φτιάχνοντας σπιτική πραλίνα φουντουκιού - Κεντρική Εικόνα

Γιορτάζουμε την παγκόσμια μέρα Nutella φτιάχνοντας σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Ας μιλήσουμε για την ακαταμάχητη γεύση της πραλίνας φουντουκιού. Είναι μια λιχουδιά για όλες τις ώρες της ημέρας, στην οποία δύσκολα αντιστέκονται μικροί και μεγάλοι, πόσο μάλλον σήμερα που έχει την τιμητική της.

Η 5η Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη στους λάτρεις της Nutella αφού έχουν ένα λόγο παραπάνω να απολαύσουν την αγαπημένη τους νοστιμιά χωρίς ενοχές ή τουλάχιστον έχοντας αυτό για δικαιολογία.

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζεις για την αγαπημένη σου απόλαυση

Το πρώτο της όνομα ήταν pasta gianduja. Μετονομάστηκε σε nutella από τον Michele Ferrero, από το συνδυασμό της αγγλικής λέξης «nut» (καρπός) και της ιταλικής κατάληξης «-ella» που σημαίνει «γλύκα».

Το 1806, ο Ναπολέων απέκλεισε το εμπόριο και οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών έτσι ώστε να διευκολύνει την ζωή του και την εκστρατεία του και έτσι το κόστος της σοκολάτας εκτοξεύτηκε. Τεράστιο πρόβλημα. Οι ζαχαροπλάστες τότε σκαρφίστηκαν να προσθέσουν φουντούκια στην συνταγή, έτσι ώστε να μεγαλώσουν τις μερίδες χωρίς να χρεοκοπήσουν. 

Η nutella διατέθηκε στην ευρωπαϊκή αγορά το 1964, ενώ η Αμερική άργησε να γνωρίσει την ευτυχία αφού στις ΗΠΑ πρωτοεμφανίστηκε μόλις το 1983. 

Η nutella χρησιμοποιεί 25% από τα αποθέματα φουντουκιών παγκοσμίως.

Ένα βάζο nutella πουλιέται κάθε 2.5 δευτερόλεπτα.

Ο αριθμός φωτογραφιών με το hashtag #nutella στο Instagram ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια.

Εξαιτίας των λαδιών που περιέχει, αν παγώσει θα γίνει σκληρή και δεν θα μπορείς να την αλείψεις πάνω σε τίποτα. Γι' αυτό καλύτερα να την κρατήσεις μακριά απο το ψυγείο.

Ξέρεις ότι μπορείς να φτιάξεις σπιτική πραλίνα φουντουκιού σε μόνο 20 λεπτά; Οι περισσότεροι την καταναλώνουν μέσα από το βαζάκι με ένα κουταλάκι πριν καν προλάβουν να την αλείψουν στο ψωμί. Αν κάνεις λίγη υπομονή και παραμείνεις στη μια κουταλιά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το υπόλοιπο βαζάκι για να γεμίσεις αυτά τα τραγανά βουτυρένια μπισκοτάκια, να φτιάξεις αυτό το λαχταριστό κέικ βανίλιας γεμιστό φυσικά με πραλίνα φουντουκιού ή ακόμα και καλτσόνε με ρευστή πραλίνα φουντουκιού.

Μην το σκεφτείς σήμερα, καταναλώσε άφοβα!

Καλή απόλαυση.