Πόσο κρέας πρέπει να καταναλώνουμε; - Κεντρική Εικόνα

Πόσο κρέας πρέπει να καταναλώνουμε;

Αύριο είναι η μεγάλη γιορτή του κρέατος, η Τσικνοπέμπτη.

Όλοι μας ετοιμαζόμαστε να ανάψουμε τα κάρβουνα για το φαγοπότι στο σπίτι ή να πάμε για μεζέδες σε ταβέρνα. Το Sigmalive Cooking έψαξε και βρήκε κάποια από τα οφέλη και τα κακά της υπερκατανάλωσης του κρέατος.   

 

Τα οφέλη του κρέατος

Το κρέας είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και παρέχει πολλές σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία χρειάζεται το σώμα μας για να αναπτυχθεί και να λειτουργεί.

Το κόκκινο κρέας, όπως το αρνί, το βοδινό και το χοιρινό, είναι πλούσια πηγή σιδήρου που είναι σημαντικό για την πρόληψη της αναιμίας. Εάν θέλετε να κάνετε υγιεινή διατροφή, τότε καλό είναι να καταναλώνετε κόκκινο κρέας μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Τα άπαχα κρέατα, όπως το κοτόπουλο και η γαλοπούλα, είναι ελαφριές επιλογές και καλή πηγή πρωτεΐνης. Βοηθούν στην καλή διατροφή και στην απώλεια βάρους. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης και να σας κρατήσει “χορτασμένους” για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

Τι είναι το επεξεργασμένο κρέας;

Ωστόσο, το επεξεργασμένο κρέας είναι διαφορετική ιστορία. Συγκεκριμένα το κρέας που περνά από τη διαδικασία καπνίσματος ή αυτό που διατηρείται σε αλάτι και συντηρητικά δεν είναι πάντα ωφέλιμα για την υγεία μας. Συγκεκριμένα το μπέικον, τα λουκάνικα, το σαλάμι και το ζαμπόν είναι όλα παραδείγματα επεξεργασμένου κρέατος. Αυτά τα τρόφιμα είναι συχνά υψηλά σε λιπαρά και αλάτι και παρέχουν πολύ λίγες βιταμίνες.

 

Καλή Τσικνοπέμπτη και προσοχή στην υπερκατανάλωση!

 

Πηγή: bbcgoodfood.com