Ένα μήλο το πρωί … ξύπνιο μπορεί να σε κρατεί!! - Κεντρική Εικόνα

Ένα μήλο το πρωί … ξύπνιο μπορεί να σε κρατεί!!

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!!! Και πέρα απ ‘ αυτό μπορεί να σε κρατήσει και ξύπνιο!!! Αυτό το ήξερες;

Αλήθεια υπάρχει κάτι καλύτερο από το να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα τραγανό και ζουμερό κόκκινο, πράσινο ή κίτρινο μήλο;

Τα μήλα δεν περιέχουν καφεΐνη, αλλά έχουν περίπου 13 γραμμάρια φυσικών σακχάρων.  Αυτά τα φυσικά σάκχαρα ενεργοποιούν τη ροή του αίματος, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε ξύπνιοι.

Οι βιταμίνες, συγκεκριμένα από την φλούδα και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στα  μήλα απελευθερώνονται σταδιακά  σε όλο το σώμα, με αποτέλεσμα να σας κάνουν να αισθανθείτε πιο ξύπνιοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με την καφεΐνη.

Επίσης, οι φυτικές ίνες που περιέχουν βοηθούν στην διατήρηση αυτής της ενέργειας έτσι ώστε να μην υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και αυξομειώσεις. Το αίσθημα της αφύπνισης διαρκεί όσο χρειάζεται ο οργανισμός για να μεταβολίζει το μήλο.

Επιπρόσθετα, το υψηλό ποσοστό νερού που περιέχουν τα μήλα ¨ξυπνούν¨ τα κύτταρα του οργανισμού και κατά συνέπεια τον μεταβολισμό. Η αφυδάτωση είναι γνωστό ότι προκαλεί μια αίσθηση κούρασης, έτσι ένα μήλο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε λίγο ακόμα νερό στη διατροφή σας.

Για τους περισσότερους ένα μήλο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αγαπημένη πρωινή απόλαυση ενός  φλιτζανιού καφέ, αλλά μπορεί να προσφέρει μια υγιεινή εναλλακτική λύση για να αντικαταστήσει το δεύτερο φλιτζάνι καφέ, για μία έξτρα δόση ενέργειας μέσα στην ημέρα!

 

 

Νικοδήμου Παρασκευή

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

~Υγεία, δεν είναι τα κιλά που χάνεις αλλά η ζωή που κερδίζεις!

Newsfeed