Με ποιες γεύσεις ταιριάζει η σαμπάνια; - Κεντρική Εικόνα

Με ποιες γεύσεις ταιριάζει η σαμπάνια;

Όλοι μας πίνουμε ένα δυο ποτηράκια την πρωτοχρονιά για να ευχηθούμε για τον καλό το χρόνο. Ξέρεις όμως με ποιες γεύσεις ταιριάζει η σαμπάνια;

Η σαμπάνια είναι σίγουρα ένα σπουδαίο κρασί που μπορεί να σερβιριστεί με όλα τα γεύματα. Η ροζέ σαμπάνια, ειδικότερα, είναι η πιο ευέλικτη από όλες τις σαμπάνιες και μπορείτε να την απολαύσετε από το πρωινό, με γλυκά κόκκινα μούρα ή με σουφλέ τυριών, μέχρι το μεσημεριανό με κάποιο σάντουιτς κοτόπουλου ή με πίτες ως πρώτα πιάτα.

Το τυρί δεν είναι και πολύ καλό συνοδευτικό για τη σαμπάνια, αλλά αν πρόκειται να τα συνδυάσετε, δοκιμάστε τυριά ημίσκληρα, αγελαδινά.

Μια vintage σαμπάνια (αναγράφεται η χρονιά πάνω στην ετικέτα), περνάει περισσότερο χρόνο στο κελάρι του οινοποιού στη Γαλλία και είναι πιο γεμάτη και με πιο σύνθετα αρώματα. Μια τέτοια σαμπάνια θα συνδυαζόταν καλύτερα με πιο σωματώδη πιάτα.

Η σαμπάνια είναι αρκετά εκλεπτυσμένη, ελαφριά και αρωματική και γενικά δεν συνδυάζεται καλά με πικάντικα τρόφιμα, οπότε αποφύγετε το τσίλι και τα βαριά μπαχαρικά.

Όταν σερβίρουμε σαμπάνια με το φαγητό, μπορούμε να την σερβίρουμε λίγο πιο ζεστή από ό,τι συνήθως (από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου), καθώς θα βοηθήσει να ξεκλειδωθούν μερικά από τα υπέροχα αρώματα που θα ενισχύσουν καλύτερα το φαγητό. Οι νεότερες σαμπάνιες πρέπει να σερβίρονται πιο κρύες για να αναδείξουν τη φρεσκάδα τους (μεταξύ 6 και 8 βαθμών Κελσίου).