Μικρότερο ποτήρι, λιγότερο κρασί  - Κεντρική Εικόνα

Μικρότερο ποτήρι, λιγότερο κρασί

Αν καλείς στο σπίτι ή αν πίνεις κρασάκι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς μικρότερα ποτήρια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του  Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και του Μπρίστολ  , όταν το ποτήρι μας είναι μεγάλο, εμείς καταλήγουμε να  πίνουμε περισσότερο  , ακόμη κι αν δεν σερβίρουμε σε αυτό μεγαλύτερη ποσότητα από ένα κανονικό ποτήρι. 

 Οι ερευνητές μελέτησαν τις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ για  16 εβδομάδες  σε ένα εστιατόριο-bar του Κέιμπριτζ, όπου το κρασί προσφερόταν σε διαφορετικά μεγέθη ποτηριού, των 300ml, των 370ml και των 250ml. 

 Οι ερευνητές βρήκαν ότι η ποσότητα του  αλκοόλ  που καταναλωνόταν καθημερινά ήταν κατά  9,4% υψηλότερη  όταν το πωλούσαν σε μεγάλα ποτήρια, σε σχέση με τα στάνταρ ποτήρια, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στo  journal BMC Public Health  . 

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο γιατί συμβαίνει αυτό, ένας λόγος είναι ότι τα μεγαλύτερα ποτήρια αλλάζουν την  αντίληψή μας   για την ποσότητα του κρασιού, κάνοντάς μας να πίνουμε γρηγορότερα και κατ’ επέκταση να παραγγέλνουμε περισσότερο. 

Όπως και να’χει, αν έχετε υπόψη σας ότι ένα ποτήρι κρασί κυμαίνεται στις  70-90 θερμίδες  , ένα γλυκό κρασί μπορεί να ξεπερνάει τις  100 θερμίδες   ανά ποτήρι και τότε καταλαβαίνετε ότι πρέπει να προσέξετε την κατανάλωσή του. Γι’ αυτό αποφύγετε τα μεγάλα ποτήρια και καταναλώστε με μέτρο, ειδικά τώρα που τα Χριστούγεννα είναι πλέον κοντά.