Case Study: Χριστούγεννα ή … στρεσ-ούγεννα;  - Κεντρική Εικόνα

Case Study: Χριστούγεννα ή … στρεσ-ούγεννα;

Η νέα μελέτη της LIDL μας θέτει το δίλημμα και δίνει απαντήσεις.

Οι ημέρες μικραίνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο αισθητή. Οι προετοιμασίες ξεκινάνε, οι προσδοκίες απογειώνονται και επιθυμούμε όλοι και όλα να είναι τέλεια αυτά τα Χριστούγεννα! Διακόσμηση, δώρα, στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, προετοιμασία του εορταστικού τραπεζιού και προπάντων άψογη εμφάνιση όχι μόνο στο σπιτικό μας αλλά και εμάς τους ίδιους. Ποιος όμως αναλαμβάνει την ευθύνη για όλη αυτή την προετοιμασία και την επιτυχή της έκβαση; Και πόσο άγχος προκαλείται;

Η Lidl θέλοντας να καταλάβει αποτελεσματικά και να βοηθήσει τους πελάτες της, ανέθεσε εταιρεία ερευνών να ερευνήσει ερωτήματα που σχετίζονται με το θέμα «Χριστούγεννα. Συνολικά 20.800 άτομα σε 25 ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες συμμετείχαν στη μελέτη με κοινή διαπίστωση ότι το θέμα των Χριστουγέννων είναι ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά μια και οι περισσότεροι θεωρούν τα Χριστούγεννα την ομορφότερη γιορτή του χρόνου.

Ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματα;

1. Τα Χριστούγεννα σε όλη την Ευρώπη γιορτάζονται οικογενειακά

2. Οι γυναίκες γενικώς έχουν περισσότερο άγχος τα Χριστούγεννα απ’ ότι οι άνδρες

3. Τα επίπεδα άγχους στη γεωγραφική μας γειτονιά είναι υψηλά και αφορούν επίσης τις γυναίκες καθώς επιμένουν να κρατούν γερά στα ικανά χέρια τους τα «σκήπτρα της οργάνωσης

 

Τελικά, μήπως το Πνεύμα των Χριστουγέννων είναι γένους θηλυκού;

Η ψυχολόγος Tuulia Ortner επικεφαλής της έρευνας συμβουλεύει: «Υπάρχουν τρεις απλοί τρόποι για να περιοριστεί στο ελάχιστο το αίσθημα άγχους που μας καταβάλλει την περίοδο των Χριστουγέννων: -1ον μειώστε τις προσδοκίες που έχετε για το τι κάνει τις γιορτές επιτυχημένες, -2ον ξεκινήστε τις προετοιμασίες νωρίτερα από το συνηθισμένο και αρχίστε συζητώντας εγκαίρως τον καταμερισμό των εργασιών με την οικογένειά σας, - 3ον αλλάξτε τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα.

Και φυσικά συμβουλευτείτε τη Lidl. Ανεξάρτητα από το εάν οι γιορτές των Χριστουγέννων και η προετοιμασία τους προκαλούν μεγάλο άγχος ή απαιτούν ελάχιστη μόνο προσπάθεια, ή από το εάν όλοι θα ήθελαν τα πάντα, ως καθημερινός και αξιόπιστος συνεργάτης, η Lidl προσφέρει όλα όσα σας χρειάζονται για τέλεια Χριστούγεννα!