Μυστικά για τέλειο ριζότο  - Κεντρική Εικόνα

Μυστικά για τέλειο ριζότο

Ένα εμβληματικό ιταλικό πιάτο που είναι αγαπητό τόσο στην απλή και απέρριτη εκδοχή του όσο και στις γκουρμέ παραλλαγές του. Η διαφορά του με το συγγενικό, απλό ρύζι είναι πως χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο και υπομονή για να σερβιριστεί όπως του πρέπει! 

Χρήσιμες συμβουλές για να πετύχει το ριζότο σας: 

*Όπως σε όλες τις συνταγές, έτσι και στις συνταγές που περιλαμβάνουν ριζότο, ένα απ' τα πρώτα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το βασικό συστατικό σας. Στο ριζότο για παράδειγμα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα. Οτιδήποτε άλλο πιθανότατα να μην φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρά μάλλον μία κακή εκδοχή του.

 *Όταν στο ριζότο προσθέτουμε ζωμό, καλό είναι να έχουμε στα υπόψη πως πρέπει να είναι ζεστός και σε καμία περίπτωση χλιαρός ή κρύος. Κάνει μέγάλη διαφορά, θα το εντοπίσετε στο μαγείρεμα.

*Το ριζότο φτιάχνεται σε μέτριου μεγέθους κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μεγάλες κατσαρόλες ή ρηχά τηγάνια. 

*Είναι σημαντικό να ανακατεύετε συνεχώς το ριζότο σας καθ' όλη την διάρκεια του μαγειρέματος. Ιδανικό είναι να ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα. 

*Όταν σβήνουμε το ριζότο μας με λευκό ξηρό κρασί, πρέπει να περιμένουμε να απορροφηθεί το αλκόολ για να συνεχίσουμε να προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. 

Συνταγές για ριζότο μπορείτε να βρείτε εδώ.