Η τούρτα πάβλοβα (pavlova) είναι σήμερα ένα από τα πιο περιζήτητα γλυκά στον κόσμο. Αυτό το γλυκό είναι σίγουρα έργο τέχνης και αυτό αποδεικνύεται και από την ιστορία του, αλλά και την πηγή έμπνευσης του ονόματός του.

Η ιστορία του ποπ κορν πηγαίνει χιλιάδες χρόνια πιο πίσω στους αυτόχθονες της αμερικανικής ηπείρου που καλλιεργούσαν το καλαμπόκι πολύ πριν τους ανακαλύψει ο Χριστόφορος Κολόμβος. Μάλιστα το αρωμάτιζαν με βότανα και τσίλι. Ερευνητές βρήκαν το 1948 στο Μεξικό ένα καλαμπόκι 5.000 ετών.

Ρώτα για τα … καρότα!  - Κεντρική Εικόνα

Ρώτα για τα … καρότα!

Πόσα ξέρεις για τα καρότα;

Να σου πω τον καφέ; - Κεντρική Εικόνα

Να σου πω τον καφέ;

1η Οκτωβρίου γιορτάζει ο καφές, τουλάχιστον κανόνισε να το γιορτάσεις δεόντως σε μια από τις πολλές αλυσίδες καφέ που υπάρχουν στην Κύπρο ή ακόμα καλύτερα σε ένα απομονωμένο καφενεδάκι που θα σου κάνει ένα μερακλήδικο κυπριακό.

Το ζεστό κρασί που σερβίρεται αυτές τις μέρες στα μπαράκια της πόλης διαθέτει ένα πλούσιο ιστορικό με ρίζες στην αρχαία Ρώμη. Κοντά μας έφτασε μετά από πολλές παραλλαγές και σήμερα, αφού πλέον δεν αποτελεί προνόμιο των λίγων, μπορείς να το φτιάξεις και μόνος σου στο σπίτι. 

Θα σου βάλω... πιπέρι - Κεντρική Εικόνα

Θα σου βάλω... πιπέρι

Όλοι έχουμε ακούσει όταν ήμασταν μικροί, την παραπάνω απειλή στο σπίτι που αφορούσε το... στόμα μας. Κυρίως γιατί μεταφέραμε τις λέξεις που μαθαίναμε από τους μεγαλύτερους συμμαθητές μας στα διαλείμματα του σχολείου.

Newsfeed