Πώς φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα και επιτυχημένα κέικ 4+1 συμβουλές  - Κεντρική Εικόνα

Πώς φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα και επιτυχημένα κέικ 4+1 συμβουλές

”. “Μυρίζει πολύ αυγό”. Δεν μου φούσκωσε αρκετά”. “Έμεινε άψητο μέσα και κάηκε απέξω «επιτυχία είναι να προχωράς από αποτυχία σε αποτυχία, χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου.»!  Ουίνστον Τσώρτσιλ

Αυτά είναι μόνο λίγα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όταν φτιάχνουμε κέικ στο σπίτι. έχουμε πετύχει πολλά αλλά έχουμε αποτύχει και πολλές φορές πανηγυρικά. Δεν πτοηθήκαμε όμως! Δοκιμάσαμε ξανά και ξανά και ξανά μέχρι που μάθαμε όλα τα μυστικά για απίθανα σπιτικά κέικ. Φυσικά τα μοιραζόμαστε μαζί σας….

 

1. Στης συνταγές  φαγητών μπορείς να παίξεις με τα μπαχαρικά τις γεύσεις και τις ποσότητες στα κείκ απλά δεν μπορείς. ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ.

 

2. ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ - ο λόγος είναι απλός, τα υλικά ομογενοποιούνται καλύτερα κατά την διάρκεια ρου χτυπήματος και η ζύμη μας γίνετε αφράτη με βελούδινη υφή.

 

3. Τα αυγά μπαίνουν πάντα σταδιακά γιατί  βοηθούν και στην επιπλέον προσθήκη αέρα χάρη  στο ασπράδι. Αν τα ρίξουμε όλα μαζί, πέφτει συγκεντρωμένο βάρος στην είδη αφρατεμένη ζύμη μας με αποτέλεσμα να χάνεται ο αέρας που έχουμε ήδη εγκλωβίσει.

 

4.  ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ: κανόνας απαράβατος!   Βοηθά στο σωστό αφράτεμα και σε καμιά περίπτωση δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν να περάσουν 30 λεπτά γιατί το κέικ μας θα ξεφουσκώσει.

 

5. Πώς να το ξεφορμάρουμε σωστά , αν έχετε φτάσει  μέχρι εδώ και το κείκ σας  μοσχοβολά είναι ψηλό και  έχει το κατάλληλο χρώμα συγχαρητήρια! Τα καταφέρατε το μόνο που μένει είναι τα ξεφορμάρουμε σωστά. Σε περίπου δέκα λεπτά μετά που θα βγει από τον φούρνο το αναποδογυρίζετε και το αφήνετε να κρυώσει για 30-40 λεπτά. Τώρα ήρθε η ώρα να  το απολαύσετε!

 

Article Tags: 
CAKE