Τα φρέσκα… του μήνα: Μάρτιος  - Κεντρική Εικόνα

Τα φρέσκα… του μήνα: Μάρτιος

Είναι πλέον γεγονός ότι δεν μας λείπει φρούτο για φρούτο καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Οι μεγάλοι έχουμε ξεχάσει τι προϊόντα έχει κάθε εποχή και οι νέοι δεν γνωρίζουν.

 

ΜΑΡΤΙΟΣ 
Φρούτα: Γκρέιπ φρουτ, λεμόνια, μανταρίνια, πορτοκάλια. 
Λαχανικά: Αγκινάρες, κουνουπίδι, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, μαρούλι, μπρόκολο, παντζάρι, πράσο, ραδίκια, ραπανάκι, σέσκουλο, σπανάκι, σπαράγγια, κρεμμυδάκια φρέσκα.
Τα προϊόντα του μήνα:

Παντζάρι: Τα παντζάρια είναι πλούσια σε μια ισχυρή φυτική χρωστική και αντιοξειδωτική ουσία, τη βητακυανίνη, η οποία δίνει το βαθύ κόκκινο χρώμα σε αυτό το λαχανικό. Η βητακυανίνη μπορεί να περιορίσει τη βλάβη που προκαλούν στον οργανισμό οι ελεύθερες ρίζες, περιέχει σε μεγάλη ποσότητα κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, θείο, ιώδιο, σίδηρο, χαλκό και παράλληλα, περιέχει βιταμίνες Β1 και Β2 και φυσικά υδατάνθρακες, ίνες, αλλά και πρωτεΐνες. 

http://cooking.sigmalive.com/syntages/ryzi/2213/rizoto-me-pantzari

 

Σπαράγγια: Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C, βιταμίνης Ε, βιταμίνης Κ, θειαμίνης, ριβοφλαβίνης, νιασίνης και φυλλικού οξέος. Καλή πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως το σελήνιο, τον σίδηρο και φώσφορο, το κάλιο, τον χαλκό και το μαγγάνιο. Είναι καλή πηγή βιταμίνης Β6, ασβεστίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Τέλος, είναι και φυτική πηγή πρωτεΐνης, με απόδοση 2γρ στα 100γρ λαχανικών. 

http://cooking.sigmalive.com/syntages/lahanika/1906/htenia-me-sparaggia-kai-quinoa