How to: Πώς να γίνεις η καλύτερη οικοδέσποινα - Κεντρική Εικόνα

How to: Πώς να γίνεις η καλύτερη οικοδέσποινα

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών. Σίγουρα όλοι θα τραπεζώσουμε κάποιον στο σπίτι μας. Εκτός από άγχος πρέπει να είσαι και κατάλληλα προετοιμασμένη

Άφιξη των καλεσμένων

Η βραδιά ξεκινά, οι καλεσμένοι αρχίζουν να έρχονται και εσείς είστε ακόμα με την ποδιά! Ο χρόνος τελικά δε μας φτάνει ποτέ … Λίγα λεπτά πριν έρθουν οι καλεσμένοι , κλέψτε λίγο χρόνο για να ετοιμαστείτε και αφήστε κάποιον άλλο στην κουζίνα.

Dress Code

Το πιο σημαντικό είναι πως θα είστε όλοι μαζί, οικογένεια, φίλοι, όλοι ενωμένοι. Μην χάσετε όμως την ευκαιρία για λίγο στυλ και μια μεγάλη δόση… κομψότητας! Προτείνουμε σοφιστικέ look, ένα απλό μαύρο φόρεμα για παράδειγμα.

Εντυπωσιάστε τους με ένα Welcome drink

Θα δώσει ένα ωραίο κλίμα και θα κάνει τους καλεσμένους σας να έχουν καλή διάθεση με το που φτάσουν στο πάρτι. Προτείνουμε ζεστό κρασί με φρούτα.

Θέσεις των καλεσμένων σας στο τραπέζι

Αυτό είναι πιθανόν ένα στρατηγικό σημείο που πρέπει να προσέξετε και ένα από αυτά που θα κάνουν τη βραδιά σας επιτυχημένη. Σίγουρα ξέρετε καλά ποιος πρέπει να κάτσει δίπλα σε ποιον, ή ποιος πρέπει να κάθεται μακριά από ποιον για να αποφευχθούν δυσάρεστες διαφωνίες, γι’ αυτό φροντίστε να είστε εκεί όταν ο κόσμος πάει να καθίσει στο τραπέζι. Μια ωραία ιδέα είναι να έχετε ετοιμάσει μια μικρή χαριτωμένη λεπτομέρεια, για παράδειγμα να έχετε τυπώσει καρτούλες με το όνομα τους και να τις έχετε τοποθετήσει στη θήκη για τα μαχαιροπήρουνα τους.

Κόκκινο Χρώμα στο Τραπέζι

Τα Χριστούγεννα είναι η κατάλληλη περίοδος για να οργανώσετε θεαματικά γεύματα, και να τους δώσετε μια πινελιά από τη χαρακτηριστική «μαγεία» της ατμόσφαιρας. Το κόκκινο χρώμα επιβάλλεται, γι’ αυτό βάλτε το σε τραπεζομάντηλα ή τραβέρσα.

Πως τοποθετούμε τα μαχαιροπήρουνα

 Πρώτα το κουτάλι, μετά τα πιρούνια και τα μαχαίρια για ψάρια και στη συνέχεια για το κρέας. Αυτός είναι πρωταρχικός κανόνας savoir vivre που πρέπει να θυμάστε!

Τοποθέτηση πιάτων και ποτηριών

Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο περίπλοκο να τοποθετηθούν σωστά. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τη σειρά των ποτών σας κατά τη διάρκεια του γεύματος. Ξεκινάμε με το ποτήρι του νερού και συνεχίζουμε προς τα δεξιά με τα υπόλοιπα, με βάση τα κρασιά που πρόκειται να σερβίρετε.

Κεριά

Ένα Χριστουγεννιάτικο τραπέζι δεν πρέπει να μείνει ποτέ χωρίς κεριά, και τα κεριά θα πρέπει να διατηρούνται πάντα αναμμένα.

Το Menu και τα Ποτά

Μην εντάξετε βαριά φαγητά στο μενού σας γιατί κατά τη διάρκεια των γιορτών όλοι συνηθίζουμε να τρώμε παραπάνω, όλες τις μέρες, σε όλες τις περιστάσεις, και είναι πολλές…