Πώς βγάζουμε τις ετικέτες από τα μπουκάλια;  - Κεντρική Εικόνα

Πώς βγάζουμε τις ετικέτες από τα μπουκάλια;

Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα διάφορα μπουκαλάκια από προιόντα που κρατάς στο κάτω ντουλάπι μπορούν να αξιοποιηθούν. Βγάλε τις ετικέτες γρήγορα και εύκολα και βάλε τη μαρμελάδα που έφτιαξες.

Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη απλά θα χρειαστείς λίγη μαγειρική σόδα, λάδι, ένα μικρό μπολ και ένα πινελάκι αυτό που χρησιμοποιείς για τις πίτες.

Πρώτα, ξεκολλάμε την ετικέτα και δεν ασχολούμαστε με τα υπολείμματα κόλλας ή χαρτιού πάνω στο βάζο. Μετά παίρνουμε το μπολ ρίχνουμε μαγειρική σόδα και λίγο λάδι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο. Παίρνουμε το πινελάκι μας και αλείφουμε το βαζάκι, βάζοντας ένα παχύ στρώμα από το μείγμα. Το αφήνουμε να δράση για δέκα λεπτά και μετά το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Πλένουμε το βαζάκι και είναι έτοιμο για χρήση.

Συμβουλές

Αν κάποια ετικέτα είναι επίμονη βάλε ασετόν και τρίψε το με ένα βαμβάκι. Κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν φυστικοβούτυρο για να φύγει η ετικέτα. Και κάποιοι άλλοι το αφήνουν να μουλιάσει από βραδύς μέσα σε μια λεκάνη με νερό και απορρυπαντικό για τα πιάτα.