Τα καλύτερα νέα! - Κεντρική Εικόνα

Τα καλύτερα νέα!

Μια βόλτα από τις υπεραγορές Άλφα Μέγα μου έφτιαξαν την γευστική μου διάθεση.

Γιατί πολύ απλά βρήκα τα delicatessen ρίζες. Μια εταιρία από την Δυτική Μακεδονία που με ενθουσιασμό διαδίδει μέσω των χαριτωμένων συσκευασιών της τις γεύσεις του τόπου.

Τα φρούτα και τα λαχανικά που χρησιμοποιούν συλλέγονται την εποχή της φυσικής τους ωρίμανσης, επειδή τότε τα αρώματα και η νοστιμιά τους βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους. Μαγειρεύουν και συσκευάζουν σε άρτιες υγειονομικά εγκαταστάσεις, τηρώντας αυστηρά τις διαδικασίες του συστήματος διασφάλισης ποιότητας κατά ISO 22000:2005.

Εκείνη τη μέρα λοιπόν, ανακάλυψα το άλειμμα της Μελιτζανοπιπεριάς μια συνταγή από τις Πρέσπες. Στη συνταγή αυτή οι πιπεριές Φλωρίνης σιγοβράζουν με ψημένες στα κάρβουνα μελιτζάνες σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ξίδι κρασιού. Το αποτέλεσμα είναι ένα άλειμμα με πλούσια γεύση καπνιστής πιπεριάς και μελιτζάνας με ένα τόνο δροσερής και ευχάριστης οξύτητας. Το δοκίμασα σαν ντιπ, ορεκτικό, άλειμμα σε ψωμί, αλλά είναι και υπέροχο συνοδευτικό κρεάτων και κυρίως πιάτων.

Και μαζί πήρα και αλείμματα φρούτων για το πρωινό μου επέλεξε Μαύρο κεράσι με ροδόνερο, ροδάκινο, δαμάσκηνο, σύκο, κορόμηλο με τσάι του βουνού, βερύκοκο, κόκκινο δαμάσκηνο και φυσικά η αγαπημένη μου φράουλα. Η ιδιαιτερότητα αυτών των αλειμμάτων αφορά στη χρήση συμπυκνωμένου χυμού σταφυλιού ελληνικής παραγωγής αντί της ζάχαρης που χρησιμοποιείται στις κοινές μαρμελάδες. Ενημερωτικά, για κάθε 100 γρ. τελικού προϊόντος χρησιμοποιούν περίπου 150 γρ. φρούτου. Παρασκευάζονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με φρέσκα φρούτα.

Σύλια Ιωαννίδου

Αντιπρόσωποι-Εισαγωγείς: E.X. EKLEKTON TRADITIONAL PRODUCTS
Τηλ.: 99604848, 99495747, 99556868
Email: eklekton@cytanet.com.cy