5 Food festivals που δεν πρέπει να χάσεις!  - Κεντρική Εικόνα

5 Food festivals που δεν πρέπει να χάσεις!

Μετά από ένα μακρύ και δύσκολο χειμώνα, ήρθε η άνοιξη! Εκτός από τη διάθεση ανοίγει … και η όρεξη. Εμείς στο Cooking βρήκαμε 5 festivals που δεν πρέπει να χάσεις.

1. Flavor!- Napa Valley, Καλιφόρνια

Το πενθήμερο φεστιβάλ που διοργανώνεται στην πιο εύφορη και όμορφη κοιλάδα των ΗΠΑ, θα σου συστήσει τόσο γεύσεις όσο και τα κρασιά για τα οποία είναι γνωστή. Μόνο με το εισιτήριό σου μπορείς να κάνει wine tasting από 80 και πλέον κρασιά και να δοκιμάσεις γεύσεις από τα τοπικά εστιατόρια.

Που: Napa Valley, CA
Πότε: 22-26 Μαρτίου
Πληροφορίες: flavornapavalley.com

 

2. Taste Washington- Σιάτλ

Από τις 23 μέχρι τις 26 Μαρτίου στο Σιάτλ διοργανώνεται αυτό το φεστιβάλ με τη συμμετοχή των 300 οινοποιείων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ουάσινγκτον και με 70 τοπικά εστιατόρια να σε καταπλήσσουν με τις δημιουργίες τους. Ακόμα θα ζήσεις την εμπειρία του Red & White party ένα tasting εξειδικευμένων κρασιών σε συνδυασμό με gourmet γεύσεις στο εστιατόριο Aqua by El Gaucho. Ενώ όλο το Μάρτιο στο πλαίσιο του March is Washington Wine Month, στα εστιατόρια σερβίρουν κρασιά αποκλειστικά από τα οινοποιεία της περιοχής.

Που: Seattle, WA
Πότε: 23-26 Μαρτίου
Πληροφορίες: tastewashington.org

 

3. Ubud Food Festival- Μπαλί- Ινδονησία

Φάε-Παίξε-Πιες, ετσι θα μπορούσε να ονομαζόταν το Φεστιβάλ που διοργανώνεται στην «Πρωτεύουσα» της τέχνης του Μπαλί Ubud όπου εκεί υπάρχουν και τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Όλοι οι κορυφαίοι σεφ από την Ινδονησία αλλά και από τη διεθνή σκηνή παρελαύνουν με τις δημιουργίες τους από αυτό το φεστιβάλ. Φέτος θα συμμετάσχουν το ζευγάρι Bo Jan από την Μπανγκόγκ. Οι Spice sisters από την Αυστραλία, ο Yannis Janssens, ο pastry chef από το Βέλγιο και όλοι αυτοί θα συνεργαστούν για ένα 6 course dinner στο Copper Kitchen & Bar. Επίσης, 5 σεφ θα διοργανώνουν καθημερινά μαθήματα μαγειρικής. Ακόμα, θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις που θα σε καταπλήξουν.

Που: Ubud, Bali, Indonesia
Πότε:12-14 Μαίου
Πληροφορίες: ubudfoodfestival.com 

4. Big Island Chocolate Festival4- Big Island, Χαβάη

η Χαβάη είναι η μόνη περιοχή της Αμερικής που καλλιεργεί κακάο για εμπορικούς λόγους. Άλλωστε, για αυτό και φιλοξενεί το φεστιβάλ σοκολάτας. Προσφέρει, ξεναγήσεις σε φυτείες, και παρουσιάζει τις καλύτερες δημιουργίες από τις εταιρίες Valrhona και Guittard καθώς και από Χαβανέζους chefs. Φέτος, το θέμα του φεστιβάλ θα είναι η ιστορία της σοκολάτας. Πως αυτός ο υπέροχος καρπός που έπιναν οι Αρχαίοι Λαοί της Κεντρικής Αμερικής μεταμορφώθηκε σε … μπάρα από τους Ευρωπαίους.
Που: Hapuna Beach Prince Hotel, 62-100 Kauna'oa Dr., Kohala Coast, Big Island, HI 96743
Πότε: 28 & 29 Απριλίου

Πληροφορίες: bigislandchocolatefestival.com

 

5. New Orleans Oyster Festival- Νέα Ορλεάνη

Μπροστά από τον Μισισιπή θα γιορτάσουμε σε αυτό το φεστιβάλ την απίστευτα μοναδική γεύση των οστρακοειδών. 20 τοπικά εστιατόρια όπως τα Drago’s, Acme Oyster House, Red Fish Grill και  Bourbon House, θα μας παρουσιάσουν τις πιο αγαπημένες τους συνταγές.
Που:  Woldenberg Park, New Orleans, LA
Πότε: 3 & 4 Ιουνίου
Πληροφοριές: nolaoysterfest.org