8 πιο περίεργες πίτσες του κόσμου!  - Κεντρική Εικόνα

8 πιο περίεργες πίτσες του κόσμου!

Η πίτσα θεωρείται παγκοσμίως ένα από τα πιο διαδεδομένα εύκολα και γρήγορα φαγητά. Μπορεί να πάρει πολλές μορφές, με πολλά διαφορετικά υλικά ανάλογα με τις γεύσεις και τις συνήθειες του κάθε τόπου.

Αγγλια

Η πίτσα πρωϊνό έχει ντομάτες, πατάτες, μανιτάρια, λουκάνικο, μπέικον, φασόλια, τυρί και αυγά μάτια.

Γαλλια

Στην Αλσατία, είναι διαδεδομένη μια πίτσα με λεπτή ζύμη που ψήνεται σε ξυλόφουρνο και καλύπτεται με μπέικον, κρεμμύδια και κρέμα γάλακτος.

Κοστα Ρικα

Η καρύδα στην πίτσα θα σας φαίνεται προφανώς λίγο περίεργη επιλογή, αλλά στην Κόστα Ρίκα συνηθίζεται ευρύτατα. Η δεύτερη στις προτιμήσεις τους είναι η πίτσα με γαρίδες.

Ρωσια

Η πιο διαδεδομένη πίτσα στη Ρωσία λέγεται "mockba" και έχει σαρδέλες, τόνο, σκουμπρί, κρεμμύδια, σολομό και κόκκινη ρέγγα.

Ινδια

Μια κλασική Ινδική πίτσα έχει ταντούρι κοτόπουλο ή αρνί, τζίντζερ τουρσί, τυρί τύπου κότατζ με άπειρη μαγιονέζα.

Βραζιλια

Ο αρακάς είναι από τα αγαπημένα λαχανικά των Βραζιλιάνων, σε τέτοιο βαθμό που προσθέτουν στην πίτσα τους αρακά, καρότα, αυγά ορτυκιού, παντζάρια και σταφίδες.

Ιαπωνια

Η Okonomiyaki είναι σε γενικές γραμμές μικρότερη από την παραδοσιακή πίτσα και έχει λάχανο, χοιρινό, νούντλς και καλαμάρι.

Σουηδια

Η αγαπημένη τους πίτσα περιέχει φιστίκια, μπανάνες, κοτόπουλο, ανανά και πολύ κάρι και είναι γνωστή ως πίτσα με κάρι και μπανάνα.