Εσύ που θα φας …. Παλουζέ; - Κεντρική Εικόνα

Εσύ που θα φας …. Παλουζέ;

Tα Φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις στην Κύπρο, αν είσαι λάτρης της μουσταλευριάς.

Κοιλάνι

Κυριακή 2 Οκτωβρίου στην Πλατεία Κοιλανίου στις 11.00 θα φας παραδοσιακά εδέσματα και θα απολαύσεις πλούσιο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα θα διασκεδάσεις με παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, θα παρακολουθήσεις επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων και τη διαδικασία απόσταξης ζιβανίας, θα δεις πώς φτιάχνεται ο παλουζές ο οποίος θα προσφερθεί ακολούθως δωρεάν στους επισκέπτες.

Σαλαμιού

Κυριακή 2 Οκτωβρίου ζεστό παλουζέ θα βρεις στο χωριό Σαλαμιού της επαρχίας Πάφου, στη Γιορτή Παλουζέ Σαλαμιούς. Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 12.00 με καλωσόρισμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας, και θα μεταφερθεί ακολούθως στον εκδρομικό χώρο 'Κυπάρισσος' όπου θα προσφέρεται δωρεάν παραδοσιακός παλουζές, ενώ θα πωλούνται φαγητό, ποτό, ρέσι κι άλλα τοπικά εδέσματα.

Φοινί

Κυριακή 2 Οκτωβρίου ο σύνδεσμος Αποδήμων & Φίλων Φοινιού σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Φοινιού, μας προσκαλούν για μουσταλευριά, ζιβανία και ένα σεργιάνι στην πλούσια παράδοση της κοινότητας. Στις 15:00 ακριβώς, θα είμαστε στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Φοινιού, όπου θα μας φιλέψουν με βραστό ππαλουζέ, ζιβανία και σουτσούκο.

Άγιος Μάμας

Κυριακή 9 Οκτωβρίου, έξω από την Εκκλησία του Αγίου Μάμαντος, από τις 11 το πρωί, μέχρι αργά το απόγευμα, θα απολαύσουμε εξαιρετικό παλουζέ, μπολικό φαγητό και διασκέδαση. Η είσοδος θα είναι δωρεάν και η τιμή του φαγητού €10.