• Κρεμ μπρουλέ γλυκοπατάτας  - Images
Cupcakes με Nutella Σουφλέ σοκολάτας με Φαρίνα ΜΙΤΣΙΔΗ

Υλικά:

1
 
μεγάλη γλυκοπατάτα
30
 
ml γάλα
480
 
ml κρέμα γάλακτος
110
 
γρ. ζάχαρη
80
 
γρ. ζάχαρη καστανή
8
 
κρόκοι αβγών
1
 
βανίλια
1/4
 
κ.γ. κανέλα σκόνη
1/8
 
κ.γ. μοσχοκάρυδο
30
 
ml Βourbon
2 ώρες

Κρεμ μπρουλέ γλυκοπατάτας

Time estimation : 
2 ώρες
Portions: 
9+ άτομα
0
Καθόλου ψήφοι ακόμη

Υλικά:

1
 
μεγάλη γλυκοπατάτα
30
 
ml γάλα
480
 
ml κρέμα γάλακτος
110
 
γρ. ζάχαρη
80
 
γρ. ζάχαρη καστανή
8
 
κρόκοι αβγών
1
 
βανίλια
1/4
 
κ.γ. κανέλα σκόνη
1/8
 
κ.γ. μοσχοκάρυδο
30
 
ml Βourbon
Εκτέλεση: 

Τυλίγουμε την γλυκοπατάτα σε αλουμινόχαρτο, την τρυπάμε και την ψήνουμε στο φούρνο, στους 220 βαθμούς μέχρις ότου μαλακώσει. Έπειτα την αφήνουμε να κρυώσει, την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε σε κομματάκια. Την βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές.

Σε κατσαρολάκι βράζουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την μισή ζάχαρη και όλη την καστανή ζάχαρη, προσθέτουμε και το μείγμα απ' το μπλέντερ και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Αφού κρυώσουν ανακατεύουμε καλά και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Σ' ένα μπολ χτυπάμε και τα αβγά και προισθέτουμε σ' αυτό σιγά σιγά την μισή κρέμα γάλακτος που έχουμε ζεστάνει. Ανακατεύουμε συνεχώς και έπειτα μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε. Ακολούθως προσθέτουμε τη βανίλια, το bourbon, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, 1 φλιτζάνι από τον πουρέ της γλυκοπατάτας και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το μείγμα μας και το μοιράζουμε σε 8 μπολάκια τα οποία βάζουμε σε ταψί με νερό να τα καλύπτει μέχρι την μέση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα βάζουμε στο ψυγείο για ένα τρίωρο τουλάχιστον. 

Έπειτα πασπαλίζουμε το κάθε μπολάκι με μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και με το φλόγιστρο καραμελώνουμε τη ζάχαρη. Εναλλακτικά, αφήνουμε τα μπολάκια μας στο φούρνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.