Japanese soufflé pancakes: Η δημοφιλής τάση που κάνει το γύρο του κόσμου - Κεντρική Εικόνα

Japanese soufflé pancakes: Η δημοφιλής τάση που κάνει το γύρο του κόσμου

Τι γνωρίζεις για τα Japanese soufflé pancakes;

Όχι πολλά, φαντάζομαι, μια και αποτελούν μια τάση η οποία ξεκίνησε να ταξιδεύει από τη μακρινή Ιαπωνία πριν από μερικούς μήνες και -μέσα σε ελάχιστον χρόνο- έχει καταφέρει να κάνει πολύ κόσμο να παραμιλά για πάρτη της. Αυτά είναι, λοιπόν, τα soufflé pancakes τα οποία πηγαίνουν σε άλλη διάσταση τη γεύση μια και όσοι τα έχουν δοκιμάσει τα παρομοιάζουν με «αφράτα σύννεφα απόλαυσης».

Όπως είπαμε, μας έρχονται από την Ιαπωνία. Πρόκειται για μια στοίβα pancakes η οποία συνήθως αποτελείται από τρία αφράτα pancakes και το ύψος της μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 15 εκατοστά! Το χαρακτηριστικό στοιχείο τους -αλλά και η διαφορά τους από τα pancakes που όλοι γνωρίζουμε- εντοπίζεται στην αφράτη σύστασή τους από την οποία πήραν και το όνομά τους (souffler στα γαλλικά σημαίνει φουσκώνω). Πού οφείλεται; Πιθανόν στα ασπράδια αυγού που περιέχει τα οποία έχουν χτυπηθεί πολύ ελαφρά προτού γίνουν μέρος του υπόλοιπου μείγματος. Φαντάσου, λοιπόν, ένα pancake πιο μαλακό και πολύ πιο αφράτο από αυτό που γνώριζες μέχρι πρότινος. Πολλαπλασίασέ το Χ3, πασπάλισέ το με ζάχαρη άχνη, βούτυρο, σιρόπι σφενδάμου, φρέσκα φρούτα, ακόμα και παγωτό και… voila!

Όλα αυτά καλά, αλλά πού μπορεί κανείς να βρει τη συγκεκριμένη λιχουδιά; Προς το παρόν σε αλυσίδες καταστημάτων franchise, αλλά και σε καφετέριες με… ιαπωνικό αέρα σε διάφορες γωνιές της γης. Αν κάπου, κάπως, κάποτε βρεθούν μπροστά σου, εμπιστέψου με και δοκίμασέ τα μια και -γευστικά- θα σε πάνε ένα ακόμα βήμα μπροστά! Αν πάλι θες να τα φτιάξεις στο σπίτι για ρίξε μια ματιά σ' αυτήν εδώ τη συνταγή.

* Διάβασε επίσης: Γιατί τα Σαββατοκύριακα είναι για pancakes

 

Πηγή: Akis Petretzikis