Πώς θα προσαρμοστείς στη νέα σου καθημερινότητα, νιώθοντας ήρεμος και υγιής - Κεντρική Εικόνα

Πώς θα προσαρμοστείς στη νέα σου καθημερινότητα, νιώθοντας ήρεμος και υγιής

Το ξυπνητήρι χτύπησε την συνηθισμένη ώρα. Σηκωνόμαστε, πλενόμαστε, ντυνόμαστε, φτιάχνουμε καφέ και καθόμαστε στο προσωρινό μας γραφείο, σε ένα πρόχειρα στημένο τραπέζι στη μέση του σαλονιού. Μένουμε σπίτι, αυτή είναι η νέα πραγματικότητα. 

Για πόσο; Για όσο χρειαστεί ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς. Σε κανέναν μας δεν αρέσει, όλοι είμαστε σκεπτικοί, λίγο μελαγχολικοί και ίσως αρκετά τρομαγμένοι.
Και τώρα; Τώρα συνεχίζουμε. Φτιάχνουμε μία νέα, προσωρινή ρουτίνα η οποία θα μας βοηθήσει να μείνουμε παραγωγικοί, ήρεμοι και κυρίως υγιείς, ώστε όταν περάσει όλο αυτό να επανέλθουμε σίγα-σιγά στην κανονική ζωή μας.

Το λες μήνες, ίσως και χρόνια ότι θες να φτιάξεις επιτέλους τη διατροφή σου, να τρως πολλά μικρά γεύματα μέσα στην μέρα, να πίνεις πολύ νερό και να ξεκινήσεις γυμναστική. Μάντεψε…έχεις άπλετο χρόνο να τα πραγματοποιήσεις όλα και μάλιστα με τεράστια ποσοστά επιτυχίας. Αυτή είναι η ευκαιρία να φτιάξεις τη διατροφή σου και να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου!

Καλύτερη διατροφή, περισσότερο νερό: Βάλε ένα μπουκάλι νερό δίπλα σου ώστε να θυμάσαι να πίνεις συνεχώς και ξεκίνα να τρως μικρά γεύματα μέσα στην μέρα. Προσπάθησε να μην τρως επεξεργασμένα τρόφιμα, να αντικαταστήσεις τα πρόχειρα σνακ που συνήθως έχουν ζάχαρη με ξηρούς καρπούς και να τρως πολλά φρούτα και λαχανικά. Βρες νόστιμες, θρεπτικές, απλές και οικονομικές συνταγές και άσε τη φαντασία σου ελεύθερη ώστε να τις προσαρμόσεις στα υλικά που έχεις στο σπίτι.

Γυμναστική στο σπίτι: Αν έκανες γυμναστική πριν κλειστείς στο σπίτι, τόσες μέρες καθισιό θα σε βγάλουν εκτός προγράμματος και θα σε κάνουν να νιώσεις βαρύς και νωθρός. Αν πάλι έχεις να πατήσεις το πόδι σου στο γυμναστήριο χρόνια, τότε παρούσα η κατάσταση μπορεί και να είναι υπέρ σου! Μην κάθεσαι 24 ώρες το 24ωρο! Κάνε δουλειές σπιτιού σε γρήγορους ρυθμούς και βρες video με γυμναστική στο σπίτι που δεν χρειάζεται όργανα ή που σου δείχνει πως να χρησιμοποιείς αντικείμενα του σπιτιού. Κάνε διατάσεις για να κυκλοφορήσει καλύτερα το αίμα στο σώμα σου και παρέσυρε τα παιδιά της οικογένειας σε fun ασκήσεις εδάφους ή σε ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι γυμναστικής. Η καθιστική ζωή δεν θα κρατήσει πίσω το σώμα σου αλλά και το μυαλό σου, οπότε αφιέρωσε μισή ώρα τη μέρα στο να τα ξυπνήσεις αλλά και να τα γυμνάσεις.

Ψυχραμία, υπομονή, αλληλεγγύη και φροντίδα του εαυτού μας, των ανθρώπων μας και του σπιτιού μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή, οπότε ας βάλουμε τα δυνατά μας να τα κάνουμε σωστά και να μην αφήσουμε την εσωστρεφή πλέον καθημερινότητα να μας πάρει από κάτω.

Διάβασε ακόμη: Βασικά υλικά που πρέπει να έχουμε όλοι στο σπίτι και πώς συντηρούνται

 

Πηγή: Madame Ginger