4 εύκολοι τρόποι να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση σου με τη ζάχαρη  - Κεντρική Εικόνα

4 εύκολοι τρόποι να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση σου με τη ζάχαρη

Αν ο στόχος σου, εν όψει καλοκαιριού, είναι να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, η διατροφή σου είναι το βασικό κομμάτι στο οποίο πρέπει να εστιάσεις. Ο περιορισμός της ζάχαρης σίγουρα ανήκει στα must-do αλλά τα νέα είναι καλά, αφού δεν χρειάζεται να απαρνηθείς τα αγαπημένα σου γλυκά για να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή: Πλέον υπάρχουν πολλά γλυκαντικά που μπορούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη, όπως είναι η Στέβια.

Πώς, όμως, θα ξεκινήσεις; Ανακάλυψε παρακάτω μερικούς εύκολους τρόπους να μειώσεις τη ζάχαρη στη διατροφή σου και γλυκά σνακ που δεν περιλαμβάνουν ζάχαρη, αλλά παραμένουν εξίσου γευστικά.

Κάνε συχνά γεύματα

Το να αφήνεις τον εαυτό σου να πεινάει αυξάνει τις πιθανότητες να έχεις λιγούρες και, τελικά, να στραφείς σε τροφές που έχουν πολλή ζάχαρη και πολλές θερμίδες. Προγραμμάτισε τα γεύματα και τα σνακ σου σωστά.

Πίνε περισσότερο νερό

Ένας άλλος τρόπος να περιορίσεις την πείνα και να μειώσεις τις λιγούρες για γλυκό είναι να παραμείνεις ενυδατωμένη. Μερικές φορές μπερδεύουμε τη δίψα για πείνα, οπότε έχε δίπλα σου ένα μπουκάλι με νερό και πίνε τακτικά ακόμα κι αν δε διψάς.

Προτίμησε μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά όπως η κανέλα και ο κουρκουμάς μπορούν να δώσουν στο φαγητό σου μια νέα και διαφορετική γεύση που μπορεί να αντικαταστήσει τη γλυκύτητα που είχες συνηθίσει. Ένα ακόμη έξυπνο trick: Αντικατάστησε τη ζάχαρη στον καφέ με κανέλα.

Βρες φυσικά υποκατάστατα ζάχαρης

Γλυκά που περιέχουν υποκατάστατα ζάχαρης όπώς το φυσικό γλυκαντικό από εκχύλισμα του φυτού stevia έχουν περιορισμένες θερμίδες και λιπαρά, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο αλλά δεν υστερούν σε τίποτα στη γεύση. Έτσι, θα σου χαρίσουν απίστευτη απόλαυση χωρίς ενοχές.

Newsfeed