Το μυστικό είναι να αγαπήσουμε το σώμα μας - Κεντρική Εικόνα

Το μυστικό είναι να αγαπήσουμε το σώμα μας

Είμαστε μια ανάσα πριν το καλοκαίρι και πολλοί άρχισαν ήδη να σκέφτονται πως να αποκτήσουν «το τέλειο σώμα» ώστε να βγουν στην παραλία. Το άγχος ως προς το πώς θα είναι το σώμα τους το καλοκαίρι έχει ήδη εμφανιστεί, οδηγώντας σε πολύωρες, εξαντλητικές επισκέψεις στα γυμναστήρια καθώς και στη χρήση διαφόρων προϊόντων τα οποία υπόσχονται αδυνάτισμα σε ελάχιστο χρόνο.

Καλό είναι να αναγνωρίσουμε πως σημασία σε ένα άνθρωπο δεν έχει μόνο το μέγεθος ή το σχήμα του σώματός του, αλλά κυρίως η προσωπικότητά του, οι αξίες του, οι δημιουργίες του, το χιούμορ του. Ας δούμε το σώμα μας σαν ένα εργαλείο, που μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να ποζάρει απλά σε φωτογραφίες.

Γι’αυτό λοιπόν πρέπει να θυμόμαστε πως:

  1. Δεν αδυνατίζουμε απλά για να αρέσουμε στους άλλους. Χάνουμε τα περιττά κιλά για να αισθανθούμε εμείς οι ίδιοι καλύτερα και να βοηθήσουμε το σώμα μας να λειτουργήσει όπως πρέπει, όχι για να κερδίσουμε την αποδοχή των υπολοίπων.
  2. Αν είναι δική μας επιθυμία να αδυνατίσουμε για να είμαστε πιο υγιείς, τότε θα πρέπει να ακολουθήσουμε μια σωστή, ισσοροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με σωματική δραστηριότητα. Έστω 15 λεπτά περπάτημα την ημέρα είναι αρκετά για να μας κάνουν να νιώσουμε ευεξία.
  3. Συμβουλευόμαστε ένα διαιτολόγο ο οποίος είναι σε θέση να μας καθοδηγήσει σε ένα σωστό και ιδανικό τρόπο απώλειας βάρους, ανάλογα με τις προσωπικές μας ανάγκες και προτιμήσεις,  χωρίς να καταπιεζόμαστε με αυστηρές διαίτες.
  4. Η αξία του κάθε ανθρώπου δεν μετριέται σε κιλά. Γι’αυτό δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τα social media, παίρνοντας ως πρότυπο άτομα και μοντέλα με τις «τέλειες αναλογίες». Μια τέτοια συμπεριφορά, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε διατροφικές διαταραχές, επιφέροντας σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας μετέπειτα.
  5. Αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε την μοναδικότητά μας, χωρίς να μπαίνουμε στην διαδικασία σύγκρισης με άλλα άτομα, καθώς ο καθένας μας είναι ξεχωριστός.
  6. Αναγνωρίζουμε ποια άτομα ενδιαφέρονται πραγματικά για εμάς και ασκούνε κριτική από πραγματικό ενδιαφέρον, παραμερίζοντας ταυτόχρονα οποιονδήποτε προσπαθεί να μας μειώσει κάνοντάς μας να νιώθουμε τύψεις για το τι κάνουμε ή δεν κάνουμε. 

Κλείνοντας, ας μην ξεχνάμε πως το σώμα μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι! Προτού λοιπόν ξεκινήσουμε μια εξαντλητική διαδικασία απώλειας βάρους, ας κοιτάξουμε στον καθρέφτη τον εαυτό μας, επικεντρωμένοι στα σημεία της εμφάνισής μας που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα και ας τα αναδείξουμε!

Αργυρώ Αριστοδήμου
Κλινική Διαιτολόγος/Διατροφολόγος (RD)
Τηλ. +357 99 993220
Email. a.aristodemou@cytanet.com.cy