3 συνταγές με γαλοπούλα  - Κεντρική Εικόνα

3 συνταγές με γαλοπούλα

Σου έμεινε γαλοπούλα; Μην ανησυχείς μπορείς να φτιάξεις μερικά πολύ ωραία πράγματα με την γαλοπούλα που περίσσεψε...

Το μίνι σουφλεδάκι

 

 

3 κουταλιές βούτυρο

3 κουταλιές αλεύρι

500 ml διπλή κρέμα γάλακτος

90 γρ τυρί τριμμένο

2 φέτες ψωμί

250-300 γρ από την ψητή γαλοπούλα

4 φέτες bacon

Λίγη πάπρικα

Προετοιμασία

Λιώνεις το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία σε ένα μικρό σκεύος, προσθέτεις το αλεύρι και χτυπάς να αναμειχθούν μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Ρίχνεις σιγά σιγά την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς. Με το που πάρει μία βράση βγάζεις από τη φωτιά. Ρίχνεις το τριμμένο τυρί και ανακατεύεις. Παίρνεις δύο γυάλινα ή πύλινα μικρά σκεύη, βάζεις από μία φέτα ψωμιού στο καθένα και μοιράζεις τη γαλοπούλα στα δύο σκεύη πάνω από το ψωμί. Ρίχνεις την σως του τυριού και στα δύο σκεύη, τοποθετείς από δύο φέτες bacon πάνω από το κάθε σκεύος και βάζεις στον φούρνο για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Γαρνίρεις αν θες με λίγο μαϊντανό και την πάπρικα. 

Κρεμώδης σούπα με καλαμπόκι

 

 

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

2 κουταλιές βούτυρο

120 γρ τυρί Philadelphia

250 γρ από την ψητή γαλοπούλα

500 ml ζωμό κότας

1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι

180 ml γάλα

Λίγο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία

Σωτάρεις το κρεμμύδι και την μισή πιπεριά με το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτεις το Philadelphia και χαμηλώνεις λίγο τη φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνεις μέσα τη γαλοπούλα, το καλαμπόκι, τον ζωμό και το γάλα. Μαγειρεύεις για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας καλά. Σερβίρεις σε μπωλ με την υπόλοιπη κόκκινη πιπεριά και πιπέρι.

 

Η πίτσα που τα 'χει όλα

 

 

Τυρί τριμμένο που λιώνει

300 γρ από την ψητή γαλοπούλα

5-6 κουταλιές γέμιση

Λίγη cranberry sauce

Προετοιμασία

Έτοιμο ζυμάρι, σιγά μην κάθεσαι χρονιάρες μέρες να φτιάχνεις και ζυμάρι. Στη θέση της σάλτσας ντομάτας μπαίνει λίγη cranberry, τα υλικά σου είναι η ψιλοκομμένη γαλοπούλα και η γέμιση και τρίβεις από πάνω όσο τυρί θες πριν βαλεις την πίτσα σου για 20 περίπου λεπτά στον φούρνο.