Είναι πλέον όλα διεθνώς γνωστά μια και η φήμη τους ξεπερνά τα εθνικά σύνορα.
Τα πιο κάτω είναι όλα προϊόντα ΠΟΠ [Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης] με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την ανώτερη ποιότητά τους να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα.
1. Ελληνικό γιαούρτι: Οι ΗΠΑ έχουν ξετρελλαθεί για τον τύπο του ελληνικού γιαουρτιού οι πωλήσεις του οποίου παρουσιάζουν απρόσμενη άνοδο, κυρίως λόγω της αντίληψης ότι αυτός ο τύπος γαλακτοκομικού είναι πιο υγιεινός από οποιοδήποτε άλλο γιαούρτι.
2. Ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα μέχρι 0.2, ψυχρής έκθλιψης, αφιλτράριστο που συνήθως παραμένει περίπου δύο μήνες σε ανοξείδωτα δοχεία και αποκτά την φυσική διαύγεια. Παράγεται σε μικρές ποσότητες και είναι το λάδι που κάνει πλέον πάταγο σε όλη την υφήλιο. Ειδικά αν προέρχεται από βιολογική καλλιέργεια. Όλη η μεσογειακή διατροφή είναι βασισμένη στο παρθένο ελαιόλαδο.
3. Αυγοτάραχο: Το Αυγοτάραχο Μεσολογγίου, το οποίο γίνεται από φυσικά αποξηραμένο και μορφοποιημένο αυγό κεφάλου ή τόνου, είναι από τα ελληνικά προϊόντα που αγαπούν οι φημισμένοι σεφ του εξωτερικού, όπως ο Ferran Adria που το έχει συμπεριλάβει πλέον στα πιάτα του.
4. Μαστίχα: Μοναδική από τα αρχαία χρόνια για τις θεραπευτικές τις ιδιότητες η μαστίχα Χίου εκκρίνεται από το δάκρυ του μαστιχόδενδρου.
Η φυσική και αρωματική ρητίνη του δέντρου ευδοκιμεί μόνο στο νησί της Χίου.
5. Κρόκος Κοζάνης: Ο κρόκος, το χρυσάφι της ελληνικής γης όπως αποκαλείται, συγκαταλέγεται στα πιο προσφιλή και πολύτιμα μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών, για το άρωμα, το χρώμα, τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες. Η Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε στα καλλυντικά της, οι αρχαίοι Φοίνικες στις προσφορές τους στη θεά Αστάρτη, ο Όμηρος το αναφέρει στα κείμενά του ενώ το συναντάμε ακόμη και στην Παλαιά Διαθήκη.
6. Ελληνικό μέλι: Οι ελληνικοί μύθοι περιγράφουν τον θεό Απόλλωνα αποκλειστικά με νέκταρ και αμβροσία . Οι Ολύμπιοι θεοί θρέφονταν επίσης με αμβροσία (μέλι) και νέκταρ , το ηδύποτο που παράγεται από τη αλκοολική ζύμωση του μελιού. Δεν είναι καθόλου παράλογο λοιπόν, όλοι οι ξένοι να θέλουν να έχουν αντίστοιχη τροφή καθημερινά στο τραπέζι τους.