Φρουτοεκλογές: Ποιος είναι ο αρχηγός του μήνα;  - Κεντρική Εικόνα

Φρουτοεκλογές: Ποιος είναι ο αρχηγός του μήνα;

Οι υπεραγορές Άλφα Μέγα πρωτοτύπησαν και μας έβαλαν σε mood εκλογών. Βέβαια αυτές οι εκλογές δεν σου ανεβάζουν την πίεση, αλλά σου χαρίζουν βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Πηγαίνω πολύ συχνά στις υπεραγορές Άλφα Μέγα, την τελευταία φορά που πήγα είδα ένα ωραίο stand στον τομέα των φρούτων και κάποια γλυκύτατα κορίτσια μας κερνούσαν φρουτάκια. Τότε είναι που έμαθα για τις φρουτοεκλογές και ενθουσιάστηκα. Ήθελα να λάβω μέρος αλλά η ηλικία μου δεν μου το επέτρεψε…

Η διαδικασία είναι απλή τα παιδιά και οι γονείς σημειώνουν σε ένα ψηφοδέλτιο τον αρχηγό του μήνα μεταξύ του Αιμίλιου Μήλου, Πάρη Πορτοκάλη, Δάκη Αχλαδάκη και Νανάς Μπανάνα και μπαίνουν στην κλήρωση κάθε μήνα για να κερδίσουν δωρεάν καλάθι με φρούτα εποχής.

Μαζί παίρνουν και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για το πόσο καλό μας κάνουν τα φρούτα καθώς και συνταγές από την Δρ Ελένη Ανδρέου.

Εγώ βρήκα μια συνταγή για το μήλο γλειφιτζούρι

2 μήλα κόκκινα

2 μήλα πράσινα

120 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

½ φλ φιλέ αμυγδάλου

¼ φλ ινδοκάρυδο

½ φλ αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα

4 ξυλάκια παγωτού

Εκτέλεση

Περνάμε ένα ξυλάκι παγωτού στη βάση κάθε μήλο. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βουτάμε το μήλο μέχρι τη μέση στη λιωμένη σοκολάτα πασπαλίζουμε με φιδέ αμυγδάλου και τα αποξηραμένα φρούτα όταν ακόμα είναι ρευστή η σοκολάτα.