Διάκριση του οινοποιείου Ζαμπάρτα στη Θεσσαλονίκη - Κεντρική Εικόνα

Διάκριση του οινοποιείου Ζαμπάρτα στη Θεσσαλονίκη

Τρεις συνολικά διακρίσεις απέσπασε στον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης το κυπριακό οινοποιείο Ζαμπάρτας, με ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια! 

35 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου και αποσταγμάτων δοκίμασαν και αξιολόγησαν 647 δείγματα κρασιών και αποσταγμάτων από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια τριήμερων γευστικών δοκιμών στον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Τρεις συνολικά διακρίσεις απέσπασε το κυπριακό οινοποιείο Ζαμπάρτας με τις ετικέτες Ζαμπάρτας Λευκάδα - Shiraz 2013, Ζαμπάρτας Μαραθεύτικο 2014 και Ζαμπάρτας Ροζέ 2015 που βραβεύτηκαν μ' ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια αντίστοιχα. Αυτή είναι και η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το οινοποιείο βραβεύεται με χρυσό μετάλλιο στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, ενώ τα κρασιά του έχουν διακριθεί και σε άλλες διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Decanter World Wine Awards.

 

«Είναι όμορφο να βλέπεις τους κόπους μιας ομάδας να αναγνωρίζονται και να ανταμείβονται. Οι συνεργάτες αμπελουργοί και οι συνάδελφοι στο οινοποιείο έχουν δουλέψει σκληρά γι’ αυτές τις διακρίσεις και τους ευχαριστώ θερμά. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η Κύπρος έφερε σημαντικό αριθμό μεταλλίων από τη Θεσσαλονίκη με κρασιά σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές», ανέφερε ο οινολόγος Μάρκος Ζαμπάρτας.

Το οινοποείο Ζαμπάρτας παράγει 75.000 φιάλες κρασιού κάθε χρόνο, οι οποίες διανέμονται στην Κύπρο κυρίως από το La Maison du Vin (Λευκωσία) και είναι διαθέσιμες σε κάβες και υπεραγορές.

*Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του οινοποιείου και στην ομώνυμη σελίδα στο facebook