19η Έκθεση Γαστρονομίας - Horeca - Κεντρική Εικόνα

19η Έκθεση Γαστρονομίας - Horeca

Ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού και την εταιρία Arvani διοργανώνουν στις 29/11, 30/11 & 1/12 την Έκθεση Gastronomia - Horeca.

Η έκθεση έχει δημιουργηθεί για πρώτη φορά το 1995 και στόχος της είναι η ενημέρωση και η επιμόρφωση του κάθε επαγγελματία αλλά και η συμμετοχή του στους διάφορους διαγωνισμούς που διεξάγονται στα πλαίσια της έκθεσης. Επιπλέον, στόχος της έκθεσης αποτελεί η ικανοποίηση των επαγγελματιών στις ανάγκες σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιούνται επαγγελματικοί διαγωνισμοί μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας για chefs και ζαχαροπλάστες, για νεαρούς επαγγελματίες, για σχολές και ομάδες μαγειρικής. Ταυτόχρονα, οι εκθέτες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα της εταιρείας τους και τις καινοτόμες λύσεις που προσφέρουν και να προβάλλουν τη δουλειά τους σε ένα ευρύ κοινό του ενδιαφέροντος τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι διαγωνισμοί περιλαμβάνουν το καλύτερο σύγχρονο κυπριακό menu 2 πιάτων,  το καλύτερο κυπριακό πρόγευμα buffet, το καλύτερο κοτόπουλο και ψάρι σαν κυρίως πιάτα κ.α. Επίσης, θα διεξαχθούν τάξεις με δημιουργίες από σοκολάτα, από ψωμιά, από Christmas cakes αλλά και με cakes γάμου.

Την έκθεση στηρίζει το νεοσύστατο Υφυπουργείο Τουρισμού αλλά και αρκετοί επαγγελματικοί σύνδεσμοι, όπως ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων, η Κυπριακή ένωση bartenders, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος οινοχόων Cyprus House Keepers Association - CYHA, η Ομοσπονδία Ζαχαροπλαστών Κύπρου, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής κ.α.

Η φετινή έκθεση με αναβαθμισμένη διοργάνωση, με καινούργιους διαγωνισμούς, διαλέξεις και παρουσιάσεις εκθετών, μπορεί να φιλοξενήσει εταιρείες με τρόφιμα, ποτά, μηχανές καφέ, φούρνων, εξοπλισμών ξενοδοχείων, εστιατορίων κλπ. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα υπάρχει ῾Street Food” με διάφορα γευστικά εδέσματα και 20 εταιρίες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ούτως ώστε να προωθήσουν τα επαγγελματικά τους προϊόντα.

Οι συνδιοργανωτές της έκθεσης καλούν το κοινό στις 29/11, 30/11 & 1/12 στην Κρατική Έκθεση από τις 10 π.μ. μέχρι τις 7 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες κρατήσεων θέσεων εκθετών μπορείτε να αποταθείτε στο 22-315 477  και για συμμετοχή στους διάφορους διαγωνισμούς στο http://cypruschefsassociation.com/gastronomia-ho-re-ca-2019/