Ο Σύνδέσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου γιόρτασε 25 χρόνια από την ίδρυσή του, με ένα υπέροχο δείπνο - Κεντρική Εικόνα

Ο Σύνδέσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου γιόρτασε 25 χρόνια από την ίδρυσή του, με ένα υπέροχο δείπνο

Ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου (Cyprus Chef’s Association) στα πλαίσια των 25 χρόνων ίδρυσης του και της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού διοργάνωσε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο Four Seasons στην Λεμεσό για να γιορτάσει μαζί με όλους όσους συνέβαλαν στη μέχρι τώρα πορεία του Συνδέσμου, τα ιδρυτικά μέλη, τους συντελεστές και φίλους.

Η Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού έχει καθοριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου και ο κύριος στόχος αυτής της γιορτής είναι η ανάδειξη της γαστρονομικής, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην διεθνή κοινότητα.

Ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου (C.C.A.) ιδρύθηκε το 1994 και είναι ένας επαγγελματικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Φέτος γιορτάζει τα 25χρόνα του και κύριος σκοπός του παραμένει ο ίδιος, να ενώνει όλους τους chef, μάγειρες και ζαχαροπλάστες από όλη την Κύπρο σε μια κοινή αφοσίωση  στην επαγγελματική αριστεία.

Ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου το 1996 έγινε μέλος της Παγκόσμιας ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS) και το 2001 ίδρυσε την πρώτη εθνική ομάδα μαγειρικής, ούτως ώστε να μπορεί να εκπροσωπήσει την χώρα μας σε όλα τα μεγάλα διεθνή γαστρονομικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις. Η χώρα διαθέτει τρείς Εθνικές ομάδες μαγειρικής, την Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου, την Εθνική Ομάδα Νέων Μαγειρικής Κύπρου και την Περιφερειακή Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου. Όλες  οι  ομάδες  αποτελούνται  από καταξιωμένους chefs με εμπειρία και γνώσεις στο χώρο της γαστρονομίας. Οι ομάδες έχουν λάβει μέρος σε 4 Ολυμπιάδες και 5 παγκόσμια κύπελλα μαγειρικής, κατακτώντας συνολικά 40 χρυσά, 123 αργυρά και 46 χάλκινα μετάλλια, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Ο κ. Γιώργος Δαμιανού πρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου μίλησε για την πορεία και την εξέλιξη του Συνδέσμου μέχρι σήμερα και ευχαρίστησε θερμά όλους τους σεφ που υπηρετούν πιστά τη βιομηχανία της γαστρονομίας και του τουρισμού της χώρας μας, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στο πολυδιάστατο έργο του Συνδέσμου.

Ανέφερε επίσης ότι ο Σύνδεσμος έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη στη κυπριακή κουζίνα και ο κύριος στόχος του Συνδέσμου παραμένει ο ίδιος, να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο που επιτελεί ούτως ώστε να εξελίσσεται ο τομέας της γαστρονομίας στην Κύπρο καθώς επίσης και η δημιουργία ακαδημίας που θα αφορά τη Μεσογειακή κουζίνα και διατροφή.

Το δείπνο έλαβε μέρος στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα υπέροχα πιάτα με δημιουργίες του σεφ του ξενοδοχείου.

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Προέδροι Συνδέσμων κ.α. Στην εκδήλωση ο κ. Συλλούρης έχει ανακηρυχθεί επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://cypruschefsassociation.com/  και  facebook.com/CyprusChefs