ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ LIDL FOOD ACADEMY - Κεντρική Εικόνα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ LIDL FOOD ACADEMY

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ LIDL FOOD ACADEMY

 

Ένα νέο, φιλόδοξο πρόγραμμα EKE ξεκινά η Lidl Cyprus, με το οποίο θέλει να προσφέρει μαγειρικές και διατροφικές γνώσεις, στους μαθητές και παράλληλα να τους διδάξει να αναζητούν, και να εκτιμούν το υγιεινό, «σπιτικό» φαγητό.

 

Η Lidl σε συνεργασία με σχολεία, καλεί μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, στη Lidl Food Academy, όπου με την καθοδήγηση του σεφ διδάσκεται η παρασκευή ενός νόστιμου, θρεπτικού, και υγιεινού γεύματος που μπορεί να παρασκευαστεί από τα παιδιά σχετικά εύκολα!

Το μάθημα διδάσκουν ο σεφ Δημήτρης Ιωάννου, και η κλινική διαιτολόγος/διατροφολόγος Νατάσα Παπαηρακλέους. Το μάθημα περιλαμβάνει σύντομη θεωρία για την ιστορία γύρω από τις συνταγές, και ενημέρωση, από τη διαιτολόγο/διατροφολόγο, για τα θρεπτικά οφέλη του μενού που θα ετοιμάσουν.  Έπειτα, τα παιδιά χωρίζονται σε μικρές ομάδες των 5 ατόμων και μαγειρεύουν με τη βοήθεια και την εποπτεία των βοηθών του σεφ.  Το μάθημα τελειώνει με όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν μαζί τα νόστιμα φαγητά που ετοίμασαν.

 

Στη Lidl Food Academy, το μαγείρεμα γίνεται διασκεδαστικό, παράλληλα τα παιδιά μαθαίνουν να επιλέγουν υγιεινές συνταγές, κοινωνικοποιούνται και αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότατά τους.  Μαθαίνουν επίσης ότι το φαγητό δεν είναι μόνο μέσο επιβίωσης, είναι μία από τις απολαύσεις της ζωής, και η κατανάλωσή του απαιτεί γνώση και σύνεση.

 

Τα πρώτα μαθήματα του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2018 με τη συμμετοχή 50 μαθητών από το GC School of Careers και θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του έτους.   

 

Article Tags: 
LIDL

Newsfeed