Μέρα Ελιάς στο Ολέαστρο - Κεντρική Εικόνα

Μέρα Ελιάς στο Ολέαστρο

Το μοναδικό θεματικό πάρκο ελιάς στον κόσμο, το Ολέαστρο, ετοιμάζεται να ανοίξει και φέτος τις πόρτες του για να υποδεχθεί όλους εμάς στην καθιερωμένη πλέον γιορτή του!

Η Μέρα Ελιάς, που από το 2009 λαμβάνει χώρα στο Πάρκο της Ελιάς 'Ολέαστρο' στην Ανώγυρα, θα διεξαχθεί φέτος την Κυριακή 2 Οκτωβρίου από τις 11.00 μέχρι τις 17.00.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται γευσιγνωσία ελαιολάδου από κλιμάκιο του Υπουργείου Γεωργίας, επιδείξεις ζαχαροπλαστικής με ελαιόλαδο, παρασκευής παστελιού, χαλουμιού και φουρνίσματος ελιόπιτας που θα προσφέρονται δωρεάν στο κοινό.

Ακόμα έκθεση για την αειφόρο ανάπτυξη και ξεχασμένες συνταγές με παραδοσιακά προϊόντα, επίδειξη παρασκευής ποτών με παραδοσιακά προϊόντα (π.χ. χαρουπόμελο) και έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων και καλλιτεχνών Ανώγυρας και της γύρω περιοχής (όπως παρασκευή καλαθιών, πιθκιαυλιών, χειροτεχνιών, κοσμημάτων, υαλοδημιουργιών κ.λπ.).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ακόμα ομιλία για τις ενεργητικές ιδιότητες του ελαιόλαδου στη διατροφή μας, θα προσφερθούν δωρεάν ποτό κι αναμνηστικά δωράκια, θα υπάρχουν παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς ηλικίας 2-92 χρόνων, και παραδοσιακός μπουφές. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.